Puzzel jezelf naar de volgende puzzel

Leeftijd: 4 – 99
Prijs: € 2,99 
Download voor iPhone/iPad

De App

Als ik de app start dan krijg ik eerst het verhaal van Roofbot te zien. Als ik dit verhaal eenmaal doorlopen heb dan kom ik bij de puzzels terecht.

In deze app zitten 120 verschillende levels. De levels lopen op in moeilijkheid. De opdracht is eigenlijk simpel. Je moet Roofie naar de eindtegel leggen. En terwijl je dit doet moet je de juiste route nemen omdat je ook nog vormen in gaten moet plaatsen zodat je over de tegel kunt lopen. Er is een moeilijkheid zodra je over een tegel hebt gelopen verdwijnt deze!

Op een gegeven moment kun je ook hints verdienen. Op deze manier kun je tips krijgen als je even niet meer weet wat je moet doen.

Verder heb je ook op een gegeven moment de optie om je laatste zet ongedaan te maken. Dit kan ook voor kinderen heel prettig werken.

Tips voor in de Klas

Deze app vraagt van kinderen al veel van hun ruimtelijk inzicht. Daarom is het belangrijk dat je deze app goed introduceert in een kleine kring. Los samen met kinderen een aantal opdrachten op. Maar laat ze ook fouten maken. Als het mis is gegaan kun je dit ook met de kinderen bespreken. Zien ze anders hadden kunnen doen?
Als de leerlingen voldoende uitleg hebben gehad kun je ze in tweetallen of alleen met de app laten werken.

Wat leer je van deze App?

 

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.Waarbij de focus vooral ligt op: onderbouwen en beoordelen van redeneringen over aantallen, getallen en bewerkingen daarmee. En ontwikkelen van goed meetkundig taalgebruik.

Verder leer je an deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Stimuleren van het strategisch denken

Mijn Mening

Ik vind deze app echt een super leuke en uitdagende app! Ik merk dat kinderen het leuk vinden om in tweetallen met deze app te werken.

Wat mij opvalt is dat vooral kinderen die meer dan gemiddeld intelligent zijn deze app erg uitdagend vinden en er voor lange tijd mee bezig kunnen zijn.

Ik vin dit een fijne app. Er zit geen reclame in de app. Je kunt in app aankopen doen. Maar deze heb je in principe niet nodig om de app volledig te kunnen spelen.

De navigatie binnen de app werkt erg makkelijk. Op een gegeven moment kun je hints krijgen. En je kunt na verloop van tijd ook je laatst gemaakte zet ongedaan maken.

Ik vind deze app een echte aanrader om in de klas te gebruiken!

Leave a Reply