• pmol_02
  • pmol_04
  • pmol_05
  • pmol_03
  • pmol_01
  • molpuz01

Maak puzzels met Molletje

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs iOS & Android: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

Direct als je de app start hoor je een vrolijk, niet vervelend, muziekje. Je ziet molletje met vier puzzelstukjes. Als je op de play button drukt ga je naar de activiteiten van molletje. Ook kun je hier meer informatie krijgen over de apps van molletje en de muziek uitzetten.

Als ik op de play button druk zie ik een groot vierkant. En rechts allemaal stukjes van puzzels. Elke puzzel bestaat uit vier stukjes. Dus je moet de juiste vier stukken bij elkaar vinden! Door goed naar de stukjes te kijken kun je de puzzels, die allemaal in het thema van molletje zijn bij elkaar puzzelen. De rand van de puzzel heeft ook dezelfde kleur.

Als je een puzzelstukje bij een verkeerde puzzel plaatst gebeurt er eigenlijk niets. Je krijgt wel een hele vreemde puzzel! Wanneer je de puzzelstukjes allemaal op de juiste manier hebt geplaatst krijg je een feestende molletje te zien!

Tips voor in de Klas

Dit is echt een prachtige app om in de klas te gebruiken. Je kunt kinderen in tweetallen samen met de app laten werken en ze laten zoeken naar de verschillende verborgen voorwerpen.

Wat je ook kunt doen is de app in een klein groepje gebruiken waarbij je de kinderen laat benoemen wat ze allemaal op de plaat zien die ze aan het puzzelen zijn. Je bent op deze manier met woordenschat bezig.

Elke puzzel past wat mij betreft bij een bepaald seizoen. Herkennen de kinderen de seizoenen?

Wat ook erg leuk kan zijn is kinderen laten voorspellen wat er allemaal op de puzzel komt te staan als nog niet alle stukjes liggen. Als er bijvoorbeeld nog 1 stukje mist kun je al een hoop zien. Weten kinderen dan waar het over zal gaan?

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een hele leuke eenvoudige app. Molletje vind ik sowieso echt heel erg leuk. De puzzels spreken kinderen ook echt aan.
Het niveau is niet heel hoog. De puzzels zijn eenvoudig te maken. Maar de afbeeldingen en de feestende molletje als je de puzzel goed maakt is voor kinderen echt een feest. Ik zie kinderen in de klas er echt heel geconcentreerd mee werken. En als de de app samen maken zie ik vooral dat ze samen aan het werk gaan om de puzzel te maken en dat ze genieten van de app!

Deze app is eenvoudig te bedienen. Heeft geen reclame in de app. En is zo te gebruiken.

Ik vind dit een echte aanrader!

Bekijk een filmpje van de app

Leave a Reply