• popwin01
 • popwin02
 • popwin03
 • popwin04
 • popwin05
 • popwin06

Zoek de juiste winterkleding bij elkaar

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

Als ik de app start zie ik een figuurtje met allemaal verschillende winterkleding staan. Het figuurtje draagt een muts op zijn hoofd, het lijf van een kerstboom en heeft schaatsen aan zijn voeten. Dit kan toch niet bij elkaar horen? Het is aan jou nu de taak om er voor te zorgen dat je tijdens het spel een juiste set kleding weet te verzamelen.

Als ik het spel start krijg ik de vraag met hoeveel spelers ik het spel wil spelen.

 • 4 spelers
 • 3 spelers
 • 2 spelers
 • 1 speler: wanneer je voor deze optie kiest speelt de computer mee. Je kunt dan kiezen om 1, 2 of 3 computerspelers mee te laten doen.

Zodra ik het aantal spelers heb aangegeven kom ik in een volgend scherm terecht. Je moet nu gaan aangeven hoe moeilijk je het spel wilt. Hierbij kun je kiezen tussen de 1 ster, het makkelijkst, 2 sterren gemiddeld en 3 sterren het moeilijkste. Je kunt ook kiezen met welke set kleding je wilt spelen, set 1, set 2 of een mix set.

Als je dit gedaan hebt begint het spel! Als het spel start zie ik vier kledingkasten. Een kledingkast is open. Dit is mijn kledingkast. Hier staat een poppetje in. Dit poppetje heeft allemaal verschillende soorten kleding aan. Deze passen helemaal niet bij elkaar. Het doel van het spel is om jouw poppetje een complete set kleding te even. Bedenk van te voren welke set kleding je wilt gaan verzamelen. Wil je bijvoorbeeld een kerstboompak aan, een ski outfit of een schaatspak? Tik op een kast van een andere speler en pak wat je wilt hebben. Sleep dit naar je eigen kast. Het kleding item wat je niet meer nodig hebt gaat vervolgens in de wasmand. Je kunt niets uit de wasmand pakken. Wanneer een speler iets van jou heeft gepakt krijg je iets nieuws in je kast. Wie als eerste een complete set kleding heeft, die heeft gewonnen! De gene die als eerste 10 punten heeft gescoord heeft de match gewonnen.

Tips voor in de Klas

Dit spel op de iPad is prima geschikt om twee tot vier kinderen samen mee te laten spelen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om aan te geven dat je het spel met twee tot vier spelers wilt spelen in plaats van tegen de computer. Als je de iPad op de tafel legt, en de kinderen aan weerszijden van de tafel laat zitten kunnen ze beide goed bij de iPad om het spel te spelen. Succes gegarandeerd!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

 • Vooruit denken
 • Je concentreren op een activiteit
 • Plezier beleven aan een spel
 • Samen spelen
 • Actief meedoen

Mijn Mening

Wat een verschrikkelijk leuk spel zeg! Toen ik het spel voor de eerste keer speelde dacht ik hmmm ik begrijp het nog niet helemaal. Maar toen ik het vader ging spelen begon ik het door te krijgen en werd ik erg fanatiek! Want je wilt dan steeds weer winnen. In mijn klas is dit spel ook een hit. Ik merk aan de kinderen dat ze het ook super leuk vinden om dit spel te spelen. Ze worden steeds enthousiaster naarmate ze het spel vaker spelen. Vooral het feit dat je dit spel samen kunt spelen vind ik een groot voordeel! Zo is de iPad niet meer voor een kind maar meteen voor meerdere kinderen. Maar als je het spel alleen wilt spelen dan kan dat ook. Dit vind ik ook heel prettig.

Kinderen kunnen zelf een keuze maken in moeilijkheid en in de sets kleding. Zo kun je erg veel afwisselen. Op deze manier wordt het spel nooit saai. Een groot pluspunt.

Wat ik verder heel erg leuk vind is dat het spel aangepast is aan het thema winter. Super leuk!

Dit spel is leuk voor kleuters, in het begin hebben ze vaak nog wat begeleiding nodig, maar ook voor oudere kinderen. Een spel voor de hele familie!

In deze app zit een goede heldere uitleg hoe het spel werkt. Dit maakt het voor ouders/leerkrachten makkelijk om het spel te begrijpen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. De navigatie in de app is eenvoudig en voor iedereen te begrijpen.

Echt een aanrader om aan te schaffen!

16 Comments

 1. Katrien
  15 januari 2017

  Zou dit winterse spel wel eens willen uitproberen met m’n kleutertjes.
  Ziet er leuk uit, vooral omdat je het ook eens met meerdere spelers kan spelen en met het niveau kan wisselen.
  Ik ben wel nieuwsgierig.

  Reply
 2. Rianne
  15 januari 2017

  Erg leuk voor mijn stageklas. Ik ga een ict ochtend organiseren over de winter. Deze app past daar goed bij!!

  Reply
 3. Astrid de Vos
  15 januari 2017

  Wauw dat lijkt me nou een super leuk spel voor de kleuters in mijn klas!

  Reply
 4. Henrike
  15 januari 2017

  Heel graag voor onze kleutergroepen.

  Reply
 5. Esther
  15 januari 2017

  Hier zouden mijn kleuters heel blij van worden!

  Reply
 6. Roeline
  15 januari 2017

  Dat lijkt mij een erg leuke aanvulling voor het winterthema ..

  Reply
 7. Dewi
  15 januari 2017

  Wauw!!! Klinkt goed! Elke week introduceer ik een AppVanDeWeek in mijn Mediawijsheidlessen en deze zou ik dan heel graag gebruiken!

  Reply
 8. Lynn Vervaeke
  15 januari 2017

  Mijn zoontje leert momenteel in de 3de kleuterklas over de winter. Zou superleuk zijn om zijn juf (en bovendien mijn collega) hiermee een plezier te doen πŸ™‚

  Reply
 9. Joyce Nijssen
  15 januari 2017

  Zou het super leuk vinden om dit met de kleuters uit te proberen. Ben zeer benieuwd!

  Reply
 10. Jasmijn ter maat
  15 januari 2017

  Dolgraag😍😍😍

  Reply
 11. Linda
  15 januari 2017

  Dit spel zou ik graag willen gebruiken in mijn klas (groep 1/2). Ik zou er 30 kleuters erg blij mee kunnen maken!

  Reply
 12. Nathalie samyn
  17 januari 2017

  Ik ben computerjuf in het 2e en 3e kleuter. Deze app lijkt me heel interessant om te differentieren binnen deze groepen. Vooral ook te gebruiken bij ons groot aantal anderstalige kleuters. Waar woordenschat aanbrengen op een speelse manier echt een must is. Ik kijk er al naar uit om met deze app aan de slag te gaan. En de 60 kleuters in kwestie ook. En nu duimen maar…

  Reply
 13. Petra Leijtens
  17 januari 2017

  Ik zou dit wel willen hebben voor in de klas.

  Reply
 14. Z. Kumru
  18 januari 2017

  Ik doe graag mee voor mijn kids!

  Reply
 15. Stephanie Verhulst
  18 januari 2017

  Oh dat zou super zijn voor mijn kindjes!! Te gek!

  Reply
 16. Linda Verkooijen
  18 januari 2017

  Wat een leuke app. Daar kunnen ze bij ons thuis zeker nog wat van leren. πŸ™‚

  Reply

Leave a Reply