• nha01
  • nha02
  • nha03
  • nha04

Maak zelf je eigen sommen

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad & Andoid
AppStoreAndroid

De App

In deze app ga je aan de slag met het maken van sommen. Als je de app start kan je kiezen uit twee niveaus:

  • 1 ster: sommen maken tussen de 2 en 20
  • 2 sterren: sommen maken tussen de 2 en 100

Als je een niveau gekozen hebt kun je aan de slag. Boven in, in de oranje blak zie je een getal. Onderin staan allemaal cijfers. Nu moet je een aantal cijfers met elkaar verbinden om zo een som te maken waarbij de uitkomst 3 is. Voor elke som die je maakt kun je punten verdienen, hoe meer getallen je gebruikt hoe meer punten je krijgt.  Het doel is nu om in 2 minuten, de klok tikt bovenin mee zo veel mogelijk punten te behalen, en dus sommen te maken.

Aan het einde van de twee minuten zie je ook hoeveel punten je behaald hebt en hoe dat zich verhoud tot de andere spellen die gespeeld zijn.

Tips voor in de klas

Laat een kind met de app werken en schrijf de score op. Vervolgens kan een kind gaan oefenen met sommen maken onder de 20 of de 100. Na enige tijd kun je het kind weer met de app laten werken. Dan behaald het kind weer een score. Is er nu verandering te merken na het oefenen? Is de score wellicht beter geworden?

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien ener in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Kerndoel 29
De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Mijn Mening

Wat een leuke app voor kinderen om mee te oefenen. De oefentijd is maar 2 minuten per sessie dit is voor kinderen natuurlijk prima. Want zo zijn ze niet uren bezig met de app. Het is 2 minuten en daarna ben je klaar.

De manier van oefenen is voor kinderen prima. Zo leer je dat getallen kunnen worden opgebouwd uit meerdere kleine getallen. Verder oefen je op een leuke manier vlot en handig optellen wat een belangrijke vaardigheid is om snel te kunnen rekenen.

Het is goed dat de app twee verschillende niveaus heeft. Zo kun je kinderen aanspreken op de sommen waar ze op dat moment mee bezig zijn.

De bediening van de app is eenvoudig eigenlijk is het alleen maar swipen of tikken. Er zit geen reclame in de app. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Een pluspunt aan deze app vind ik dat de ap ook beschikbaar is voor Android! Zo kan ik de app aanraden bij meerdere ouders.

Leave a Reply