Los sommen op in het museum!

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPad
AppStore

De App

Zodra je de app start kom je binnen in een mysterieuze omgeving. Maar het is wel duidelijk dat het met rekenen te maken heeft. Als je gaat beginnen kun je eerst een speler aanmaken. Je maakt dan een eigen avatar aan. Daarna kun je de ‘skills’ aanpassen. Bij skills kun je het volgende instellen:

mmm02

Je kunt meerdere opties aanvinken. Je krijgt dan sommen op meerdere niveaus.

Voor elke leerling in de klas kun je een eigen account aanmaken waarin je zelf aangeeft welke type sommen voor door eerling gemaakt moeten worden.

Vervolgens ga je aan de slag. Je begint in het eerste museum. Om deuren open te maken of van trappen af te gaan moet je nu sommen oplossen. Dit doe je omdat je opzoek moet gaan naar de vuurvliegjes die in sommige kamers zitten. Je moet per huis een bepaald aantal vuurvliegjes vinden. In elke kamer waar je in komt vind je cijfers. Deze cijfers gebruik je voor de sommen. Ook kun je de cijfers in de verzamelbalk plaatsen. Want wellicht heb je ze nodig op een ander moment. Als je een som hebt opgezet mag je door in het huis. Als je niet meer weet waar je heen moet gaan in het museum om vuurvliegjes te vinden kun je een reddingsboei gebruiken. Je krijgt dan een hint.

Als je in een huis het juiste aantal vuurvliegjes hebt gevonden heb je dat museum gehaald en wordt het volgende museum voor jou geopend.

Wanneer je in de eerste twee huizen de vuurvliegjes hebt gevonden komt er een gouden munt naast het huis. Deze kun je vervolgens ook in het huis gaan vinden. Ook hier moet je rekenopdrachten voor op te lossen. Elke keer als je een munt gevonden hebt komt er een schilderij in je galerij bij.

Tips voor in de Klas

mmm07

In de klas kun je deze app heel goed gebruiken bij de rekenles. Juist omdat je de app op verschillende moeilijkheidsgraden kunt instellen. Voor elke leerling kun je een eigen account aanmaken met daarom de sommen die voor hen belangrijk zijn om te gaaan maken. Want misschien wil je wel dat de leerling alleen maar minsommen onder de tien gaat maken. Maar ook andere opties zijn mogelijk.

Wat leer je van deze app?

mmm03

Als we naar de kerndoelen kijken leer je van deze app:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Kerndoel 29
De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Mijn Mening

Ik vind dit een leuk en uitdagende app voor mijn leerlingen om mee te werken. Ik vind het prettig dat ik kan instellen op welk niveau een leerling aan het werk is. Zo is elke leerling op zijn eigen niveau bezig als hij/zij met deze app aan het werk is. De app sluit ook goed aan bij de rekenlessen. Echter is het wel zo dat kinderen al wel wat kennis gemaakt moeten hebben met sommen. Want in deze app is het antwoord op de som gegeven alleen jij moet de som zelf maken. Dat kunnen jonge kinderen best na een paar maanden rekenonderwijs.

De app werkt prettig. De navigatie is meteen duidelijk voor kinderen. Er zijn ook geen in app aankopen in de app die gedaan hoeven te worden voor je aan helemaal met de app kunt beginnen.

Voor ouders/leerkrachten is er ook een extra uitleg over de app. Hoe het werkt en hoe je dingen kunt instellen. Verder vind ik het prettige aan deze app dat kinderen even mogen nadenken voor ze een som maken. Je kunt op deze manier ook de mindere rekenaars met deze app laten werken. Er ontstaat geen frustratie.

De kinderen bij ons op school zijn helemaal fan van deze app!

Kortom omdat iedereen om zijn/haar eigen niveau kan werken vind ik dit een prettige app om tijdens de rekenles in te zetten!

13 Comments

 1. Jasmijn ter maat
  6 september 2017

  Super gaaf deze app???

  Reply
 2. Marjolein
  6 september 2017

  Ik zou deze graag willen voor bij ons op school. Werken steeds meer met iPads. Lijkt me super om bouwdoorbrekend mee te werken!

  Reply
 3. Lydia Sterenborg
  6 september 2017

  Ik zou heel graag de promocode winnen voor mijn groep 3! Dan kunnen 58 kinderen het spel spelen ?

  Reply
 4. Mirjam de With
  6 september 2017

  Dat ziet er super aantrekkelijk uit voor kinderen. Ik zou graag de code winnen voor mijn eigen kids maar ook voor mijn groep 3. D.m.v een spelletje leren rekenen, hoe leuk is dat!!

  Reply
 5. Annemiek
  6 september 2017

  Wat leuk!! Wij zouden heel graag willen winnen 😀 !!

  Reply
 6. Nicole
  7 september 2017

  Dit zou mijn zoon echt geweldig vinden!!!Een leerzame,leuke en zinvolle app…Als ik deze win…Mag hij mijn telefoon zo vaak lenen als hij wil!

  Reply
 7. Ria van Eede
  7 september 2017

  Voor mijn groep 3 ben ik op zoek naar extra materiaal waar ze zelfstandig mee aan het werk kunnen. Als ik het zo lees denk ik dat deze app een goede aanvulling zou kunnen zijn. ik weet zeker dat de kinderen er heel blij mee zullen zijn. ( en de juf natuurlijk ook)

  Reply
 8. Marilyn vd Heuvel
  7 september 2017

  Ik ben benieuwd naar de app. Misschien kunnen we daar vele kinderen een leuke rekentijd mee bezorgen.

  Reply
 9. Clarence van den Boom
  7 september 2017

  Lijkt mij een geweldige app. We zijn dit jaar gestart met Ipads in de onderbouw en zijn opzoek naar goede en verantwoorde apps voor de kinderen. Met het winnen van deze promocode maak ik mijn collega’s in de onderbouw en hun kinderen erg blij!

  Reply
 10. Marieke Deckers
  7 september 2017

  Erg leuke app! Leuk om in te zetten voor mijn groep 3 kinderen in mijn NEO345 groep!

  Reply
 11. Susanne
  7 september 2017

  Wat een mooi vormgeven app! En zoveel mogelijkheden!
  Ik krijg zelf al zin om ermee te werken, laat staan mijn kinderen!

  Reply
 12. Denise
  7 september 2017

  Gaaf! Wij krijgen binnenkort Chromebooks en ben zeer benieuwd wat er allemaal mogelijk is!

  Reply
 13. Bor Wijnker
  10 september 2017

  Lijkt me echt heel gaaf. Zou graag de app voor meerdere leerlingen uit willen proberen. Het lijkt mij een mooie uitdaging, vooral voor de jongens. Alleen hebben alle kinderen bij ons op school een laptop. Komt er ook een Android of Windows versie? En is de app dan Nederlandstalig?

  Reply

Leave a Reply