Leer tuinieren

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 1,99 3/4 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

De App

Veel kinderen vinden het leuk om te tuinieren. En in de app van Edoki ben jij de gene die de producten in de moestuin gaat verbouwen!

Je moet eerst zelf een deel van de tuin afgraven voor je kunt gaan planten. Zodra je dat gedaan hebt kun je gaan zaaien. Je kunt kiezen uit bloemen, planten of groente en fruit. Om je tuin tot een succes te laten worden zul je ook water moeten geven, onkruid moeten wieden en er op letten dat er geen mollen in de tuin komen!

Als de oogst klaar is kun je het gaan verkopen. En van dit geld kun je dan weer een nieuwe tuin aanleggen en nieuwe producten kiezen om te maken.

Op een gegeven moment kun je zelfs producten gaan verkopen aan mensen die langs jouw akker komen. Je verdient dan ook weer geld om nieuwe dingen te maken.

In deze app kun je erg veel verschillende producten laten groeien. Je moet elke keer wel er iets voor doen. Je moet de grond vaak voorbewerken, zaaien, water geven en oogsten.

Tips voor in de klas

Deze app nodigt uit om in de klas ook dingen te laten groeien. Albert Heijn heeft op dit moment een leuke actie met moestuin producten. Laat deze moestuin bakjes eens in de klas groeien! Kinderen vinden het geweldig om dit te doen,

Bij mijn school heeft elke kleuterklas een vierkante meter bak. Hierin kunnen ook allerlei verschillende producten worden geteeld. Dit hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. De kinderen vinden het geweldig. En de sla, boerenkool, wortels en radijsjes die we verbouwen gebruiken we gewoon om een salade van te maken! Want sla koop je bij de supermarkt maar het komt ook ergens vandaan!

Wat leer je van deze app?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 41
De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

Verder leer je van deze app:

  • Hoe verschillende etenswaren worden gemaakt
  • Wat er allemaal met eten gebeurt voor het op je bord ligt
  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

De apps van Edoki zijn in mijn klas altijd erg populair. Zo ook deze app. Kinderen vinden het leuk om iets te kunnen maken. Het thema spreekt kinderen ook erg aan. Want veel kinderen vinden het leuk om te tuinieren.

Wat ik zelf nog leuk vind aan deze app is dat er een seizoensritme in zit. En een dag en nacht ritme. In het boekje rechts onderin kun je ook opzoeken wanneer bepaalde planten en groente groeien.

In deze app zitten veel verschillende etenswaren die verbouwd moeten worden. Je bent er dus wel een tijdje zoet mee! Ook voor kinderen ing groep 3 – 5 is deze app zeker ook nog leuk want dan kun je meer op het verdienen gaan zitten en strategisch spelen.

Ik merk aan de kinderen in mijn klas dat ze met deze app uren zoet kunnen zijn!

Wat ik prettig vind aan deze app is dat er geen reclame in de app zit. Ook hoef je als je de app eenmaal hebt aangekocht geen verdere in app aankopen te doen.

Filmpje over deze app:

Leave a Reply