zm01

Speur met het molletje in de zomer

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis voor iPhone/iPad € 0,97 voor Android
Download voor iPhone/iPad
AppStoreavailable_google_play

 

De App

zm02

Direct als je de app start hoor je een vrolijk, niet vervelend, muziekje. Je ziet molletje die in een zomerse omgeving staat. Als je op de play button drukt ga je naar de activiteiten van molletje. Ook kun je hier meer informatie krijgen over de apps van molletje en de muziek uitzetten.

Ik zie een heleboel platen van Molletje. Als ik een plaat aantik zie ik recht een bepaald detail van deze plaat. Ik moet nu in de grote plaat dit detail zoeken. Elke keer als ik een detail gevonden heb krijg ik een kleine animatie te zien. Als ik een fout detail aantik zie ik dat dat detail schud. En mag ik doorzoeken naar het gewenste detail.  Wanneer ik de drie details heb gevonden mag ik de volgende plaat gaan maken.

Tips voor in de Klas

zm03

Dit is echt een prachtige app om in de klas te gebruiken. Je kunt kinderen in tweetallen samen met de app laten werken en ze laten zoeken naar de verschillende verborgen voorwerpen.

Wat je ook kunt doen is de app in een klein groepje gebruiken waarbij je de kinderen laat benoemen wat ze allemaal op de plaat zien die ze aan het puzzelen zijn. Je bent op deze manier met woordenschat bezig.

Deze app past wat mij betreft echt bij het thema zomer!

Wat leer je van deze App?

zm04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

zm05

Weer een leuke app van Molletje! Deze app vind ik echt bijzonder geschikt voor jongste kleuters. De details uit de platen die gezocht moeten worden zijn niet zo heel moeilijk. Maar toch uitdagend genoeg voor kleuters. Dat je maar drie details per plaat moet zoeken vind ik prima. Na drie platen een beloning krijgen is voor (jongste) kleuters prima.

In deze app zit geen reclame. Je hoeft geen in app aankopen te doen. Ik vind dit echt een uitdagende leuke app die langer meegaat dan alleen de kleuterperiode!

Kijk een filmpje van de app

 

Leave a Reply