• ei_01
 • ei_02
 • ei_03
 • ei_04

Het gouden ei van meneer Big

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download de app voor iPhone/iPad
AppStore

De App

In deze app wordt een verhaal verteld over meneer Big.
Schaap en Olifant vinden een heel groot ei op het strand. Deze besluiten ze mee te nemen. En het ei verven ze goud bij wijze van grap en geven het aan Big. Big is er maar wat blij mee! Schaap en Olifant vinden het een goede grap tot dat ze op het strand een struisvogel in paniek rond zien rennen opzoek naar haar verloren ei dat elk moment uit kan komen…

Olifant en Schaap biechten bij Big op dat het om een grap gaat en geven de Struisvogel haar ei weer terug wat dan ook spontaan openbarst. Big, Olifant en Schaap eindigen de dag door gezellig eieren goud te verven en ze daarna samen op te eten.

Aan het einde van het verhaal is ook een lied te beluisteren die past bij het verhaal.

Deze app heeft diverse instellingen als het om voorlezen gaat namelijk:

Automatisch afspelen: het verhaal wordt van begin tot het einde voorgelezen. Zonder onderbreking.
Afspelen en zelf omslaan: het verhaal wordt van begin tot het einde voorgelezen. Je moet zelf omslaan.
Vrij bladeren: Je kan vrij bladeren door de pagina’s. De pagina’s kunnen worden voorgelezen

Wat betreft de taal heb je ook keuze:

 • Nederlands
 • Duits
 • Frans
 • Noors

Je kunt ook nog een aantal opties instellen:

 • De tekst van het verhaal op de pagina’s tonen
 • Voortgang tonen bij gesproken tekst
 • Menuknop minimaal 3 seconde indrukken

Tips voor in de klas

Dit is een app die uitnodigt om in de klas tot activiteiten over te gaan! Ga bijvoorbeeld zelf eens eieren schilderen in de klas! Voor wie willen de kinderen hun ei versieren?

Maar qua voorlezen kun je met deze app ook heel veel we geven een aantal suggesties:

De app heeft de mogelijkheid om alleen de tekst bij de pagina’s te tonen. Laat het verhaal eens vertellen door een leerling in een hogere groep. Kinderen zullen er echt van genieten.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is de app op het digibord tonen en de prenten aan de leerlingen voorlezen. Zo kan de hele groep meegenieten van het verhaal.
Als vervolg hierop kun je in de kleine kring het verhaal zonder tekst aan de kinderen laten zien. Kunnen zij het verhaal navertellen?

Wat je natuurlijk ook kunt doen is twee (of drie) leerlingen samen naar het verhaal laten luisteren op de iPad. Wat voor interactie zie je ontstaan tussen de leerlingen?

Wat leer je van deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

 • Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

 • Concentreren op een verhaal
 • Luisteren naar een verhaal
 • Nieuwsgierigheid ontplooien

Mijn Mening

Ik vind dit echt een prachtige app! Het verhaal vind ik mooi en de illustraties passen er goed bij. Ik vind het leuk dat er allerlei interactieve elementen in het verhaal zitten. Als je bijvoorbeeld ergens op tikt komt er een beweging. Of als je op een ei tikt komt er een barst in.

De app heeft diverse mogelijkheden om te gebruiken als het om inzet in de klas. Dit is omdat je veel mogelijkheden hebt om in te stellen, zelf bladeren niet bladeren voorlezen of niet voorlezen. Dit maakt ook dat je de app op diverse manieren kunt inzetten in de klas.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Het is alleen maar tikken. In het instellingenscherm kun je instellen dat je de menuknop minimaal 3 seconden moet in drukken om in het menu te komen. Dit kan handig zijn als je niet wilt dat er kinderen in het menu komen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt gekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Verder vind ik de voorleesstem in deze app echt heel prettig om naar te luisteren.

Kortom ik vind dit echt een mooie rustige app super om in de klas te gebruiken!

Leave a Reply