• mam01
 • mam02
 • mam03
 • mam04
 • mam05
 • mam06
 • mam07

Oefen met verschillende rekenaspecten

Leeftijd: 6 – 9 jaar
Prijs: € 0,99 16/8 gratis!
Download voor iPad
AppStore

De App

Als ik de app start mag ik kiezen uit 5 verschillende opties:

 • Age 6: In dit level zitten plus, min en groter/kleiner dan sommen. De antwoorden op de sommen zijn niet groter dan 20.
 • Age 7: in dit level zitten plus, min en groter/kleiner dan sommen. Ook zitten er stipsommen in. De sommen antwoorden op de sommen zijn niet meer dan 20.
 • Age 8: Wanneer je voor dit level kiest dan krijg je plus, min, keer en deelsommen. Er zitten ook stipsommen bij. De antwoorden op de sommen zijn niet groter dan 50.
 • Age 9: Als je voor dit level kiest dan krijg je plus, min, keer en deelsommen. Er zitten ook stipsommen bij. De antwoorden op de sommen komen niet boven de 100 uit.
 • Drills: Hier kun je specifiek kiezen om een bepaald onderdeel te trainen. Bijvoorbeeld groter/kleiner dan voor age 6.

Als je gaat oefenen dan krijg je 2 minuten lang sommen. De cijfers van de sommen zijn cijfers maar ze lijken op monsters! Als je een som goed hebt krijg je punten! En je krijgt een nieuwe som.

Tips voor in de Klas

Ik vind dit echt een leuke app voor kinderen om te doen! Het is uitdagend want je speelt immers maar 2 minuten. In de klas kun je deze app ook goed gebruiken om kinderen een bepaalde vaardigheid te laten oefenen.

Ook kun je deze app prima in tweetallen laten spelen. Los samen maar de sommen op! Wat je dan kunt doen is kijken wie de meeste sommen maakt in twee minuten! Aan het einde van het spel krijg je namelijk een overzicht van je punten. Wie heeft de meeste punten behaald op een onderdeel?

Er zit een breed scala aan sommen in, dus er is voor ieder wat wils.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Kerndoel 29
De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Kerndoel 30
De leerlingen leren schriftelijk optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen volgens meer of minder verkorte standaardprocedures.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wat een leuke manier om sommen te oefenen zeg! Het feit dat de cijfers monsters zijn spreekt veel kinderen aan! Wat ik zelf prettig vind is dat je als je naar drills gaat je een specifiek onderdeel van rekenen kunt oefenen. Je kunt dan onafhankelijk van leeftijd oefenen.

Anderzijds is het ook prettig om op leeftijd te kunnen oefenen. Je krijgt dan allerlei sommen door elkaar heen. Het overzicht drills is wel weer handig om te zien wat voor type sommen je tegen kunt komen.

In deze app zit geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen.

Kortom een leuke app om rekenen mee te oefenen!

Leave a Reply