• lab03
 • lab04
 • labo01
 • labo02
 • labo05

Oefen met tekenen

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Ik ben zelf niet zo’n tekenkunstenaar dus de titel van de app sprak mij al snel aan! Want ook ik vind het leuk om af en toe een tekening voor de kinderen te maken op het bord.

Als ik de app start dan oefen ik eerst een aantal keer met een aantal basisvormen. Ik oefen lijnen, driehoeken, cirkels, vierkanten en nog meer vormen. Je krijgt dan ook nog een aantal sterren voor je tekenen. Dit kan variëren van 1 tot 5 sterren.  Als ik dit voldoende heb geoefend kan ik door naar de tekeningen die ik kan gaan maken.

Ik kan kiezen uit de volgende categorieën:

 • dieren
 • auto’s
 • fruit
 • dino’s
 • mensen

Als ik een figuur heb uitgekozen om te gaan maken krijg ik links boven in de hoek een snelle animatie te zien over hoe ik het figuur moet gaan tekenen. Vervolgens druk ik op de gele pijl en wordt de animatie stap voor stap afgespeeld. Na elke stap stopt de animatie even om jou de kans de tegen om wat je op de animatie hebt gezien na te tekenen op de iPad. Je ziet ook op de iPad een lichte lijn waar je overheen moet tekenen. Als je alle stappen van de animatie hebt gedaan is je tekening af! Je krijgt dan ook nog een aantal sterren voor je tekenen. Dit kan variëren van 1 tot 5 sterren.

Daarna heb je ook nog de mogelijkheid om je tekening in te kleuren. Hiervoor heb je diverse kleuren ter beschikking. Potloden en kwasten kun je zelf kiezen en variëren in dikte.

Als afsluiting kun je ook nog een foto maken van wat je gemaakt hebt.

Tips voor in de Klas

Kinderen die het leuk vinden om te tekenen kunnen prima met deze app oefenen. Wat ik echt leuk vind is dat je het bijvoorbeeld ook zo kunt doen dat je eerst op de app oefent en dat je daarna op papier de instructies ook doet! Zo kun je op papier je eigen figuren maken.

Wat ik wel handig vind als je op de iPad gaat tekenen is tekenen met een stylus. Je vinger is soms toch wat te dik en niet precies genoeg. De App Crayon vind ik een prettige stylus.

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Verder leer je van deze app:

 • Je creatief uit te drukken
 • Tekenen
 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Aangezien ik zelf niet zo’n goede tekenaar ben sprak mij deze app enorm aan. De start van de app waarbij je oefent met het tekenen van vormen vind ik op zich wel aardig om er even in te komen.

Dat je daarna zelf figuren gaat tekenen vind ik echt gaaf. Want dan kan je pas echt aan de slag. De figuren die je gaat tekenen spreken kinderen enorm aan. Ze zijn over het algemeen niet heel moeilijk om te maken. Maar het effect vind ik wel heel erg leuk! De figuren zien er meteen al leuk uit!

Ik vind het ook prettig dat voor je iets gaat maken je eerst de hele animatie ziet hoe het moet. En dat je daarna stap voor stap gaat tekenen.
Wat ik nog wel als tip voor de makers van de app heb is dat je de optie hebt om de animatie stap voor stap langzaam af te spelen zodat je op papier de figuren kunt gaan tekenen! Zo oefen je ook nog eens op papier met tekenen.

In deze app zit geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen wat ik erg prettig vind.

Kortom echt een leuke app als je je tekenvaardigheden wilt vergroten!

Leave a Reply