• cmol02
  • cmol03
  • cmol04
  • cmol01
  • cmol05
  • molpuz05

Maak kubuspuzzels met Molletje

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs iOS: € 0,99
Prijs Android: € 0,93
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

Als ik de app start zie ik allemaal plaatjes van Molletje en zijn vriendjes. Vervolgens kan ik maximaal 5 van deze plaatjes van Molletje en zijn vriendjes kiezen. Elke keer als ik een plaatje kies komt er een zwaaiend Molletje te staan. Wanneer ik voldoende plaatjes heb gekozen druk ik op het play teken.

Mijn opdracht is dan om de blokpuzzels zo te maken dat de plaatjes weer kloppen. Dit doe ik door op de blokjes te drukken net zo lang tot ik het juiste stukje heb. Rechts zie ik een blak met alle plaatjes die ik moet maken. Wanneer ik een puzzel opgelost heb krijg ik een animatie te zien. En je ziet in de rechter balk ook dat je de puzzel hebt opgelost omdat er een gele rand omheen komt te staan met een duim van Molletje erbij!

Tips voor in de Klas

Dit is echt een prachtige app om in de klas te gebruiken. Je kunt kinderen in tweetallen samen met de app laten werken en ze laten zoeken naar de verschillende verborgen voorwerpen.

Wat je ook kunt doen is de app in een klein groepje gebruiken waarbij je de kinderen laat benoemen wat ze allemaal op de plaat zien die ze aan het puzzelen zijn. Je bent op deze manier met woordenschat bezig.

Elke puzzel past wat mij betreft bij een bepaald seizoen. Herkennen de kinderen de seizoenen?

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Mijn Mening

Weer zo’n mooie app van Molletje! Ik ben helemaal fan van de apps van Molleje. De puzzels spreken kinderen aan. Je kunt deze puzzel zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt namelijk 2 – 5 platen kiezen waarvan puzzels worden gemaakt.

De plaatjes van Molletje vind ik erg mooi om te zien. Wat ik ook leuk vind is dat je een animatie te zien krijgt wanneer je de puzzel hebt opgelost. Ik zie kinderen in de klas er echt heel geconcentreerd mee werken. En als de de app samen maken zie ik vooral dat ze samen aan het werk gaan om de puzzel te maken en dat ze genieten van de app!

Deze app is eenvoudig te bedienen. Heeft geen reclame in de app. En is zo te gebruiken.

Ik vind dit een echte aanrader!

Bekijk een filmpje van de app

 

Leave a Reply