Maak Sinterklaaspuzzels met Jop!

Winactie! Donderdag 22 november geef ik 10x een promocode voor iPad weg!! Laat weten waarom jij deze promocode wilt winnen!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore Android

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke Sinterklaasapp voor peuters/kleuters. De navigatie binnen de app is makkelijk te begrijpen voor kinderen. Ook het feit dat je kunt kiezen uit hoeveel stukjes je puzzel bestaat vind ik erg prettig.

Er zit ook nog een andere mooie mogelijkheid, je kunt kiezen of je met of zonder achtergrond van de puzzel wilt puzzelen. Zo kun je het voor jezelf ook nog moeilijker/makkelijker maken.

Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen verdere in app aankopen te doen.

Kortom een leuke app voor peuters/kleuters rond de Sinterklaastijd!

De App

Als je de app van Jop’s Sinterklaas Puzzels start word je welkom geheten door een vrolijk muziekje over Jop en Sinterklaas!

Zodra je op Jop, het varkentje of de zwarte piet drukt krijg je een scherm te zien waarbij je kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen voor de puzzels. Elk figuur heeft zijn eigen puzzels. Vervolgens ga je een van de puzzels kiezen. Je kiest zelf of je puzzel uit 4, 9 of 16 stukjes moet bestaan. En vervolgens krijg je precies de puzzel die je wilde hebben!

Als je in het startscherm op de oranje i drukt krijg je achtergrond informatie over de app en de maker. Ook kun je er de taal, de muziek en het geluid instellen.

Tips voor in de Klas

Aan deze app kun je een knutselopdracht koppelen. Zoek met kinderen in een tijdschrift een aantal dingen die ze graag voor Sinterklaas willen hebben. Plak deze wensen op een karton. Vervolgens knip je het karton in stukjes en maak je op deze manier je eigen puzzel!

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

 

10 Comments

 1. Henrike
  17 november 2018

  Ja!! Heel graag voor mijn groep 1/2.

  Reply
 2. Carla
  17 november 2018

  Heeeeel graag voor al de kleuters in de groep om ook hiermee de geweldige tijd te beleven!

  Reply
 3. Claudia
  17 november 2018

  Als juf van de peuters en eerste kleuterklas, en als mama van een 3jarige sinterklaasfan!

  Reply
 4. Esther
  17 november 2018

  Ik zou m graag voor mijn jongste kleuters winnen, in de hoop dat ze puzzelen wat leuker gaan vinden 😉

  Reply
 5. els michiels
  17 november 2018

  oh ik heb dit jaar een 2e -3e kleuterklas.
  De computers in de klas doen het niet 🙁 MAAR er zijn wel 2 ipads ter beschikking! dus dit zou geweldig zijn om zo toch in thema te kunnen werken!!
  heel graag dus.

  juf Els

  Reply
 6. Marike Meijer
  17 november 2018

  Omdat onze kleuters puzzelen op de Ipad het allerleukst vinden! Dat in combinatie met het Sinterklaas thema.. Zullen ze heeel blij van worden 🙂

  Reply
 7. Djûke
  17 november 2018

  Super leuk voor mijn dochter. Kan ze mooi puzzelen tijdens de voetbal van haar broers.

  Reply
 8. Veerle Meerschaert
  17 november 2018

  Mijn kleuters zijn gek op puzzelen, op de Sint & de zwarte Pieten en een iPad spelletje vinden ze ook super. 3 in 1! Hoe leuk kan het zijn? 😏

  Reply
 9. plasmans simonne
  17 november 2018

  Zou echt leuk zijn voor mijn drie-jarigen die hun eerste stapjes op de IPad zetten.

  Reply
 10. Nina
  17 november 2018

  Lijkt me erg leuk!! Ook een goede kans om kinderen die niet vaak voor de iPad kiezen te motiveren, thema Sint is bij iedereen populair!

  Reply

Leave a Reply