Oefen met sommen tot 10

Leeftijd: 6 – 8 jaar
Prijs: € 1,99 20/4 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

De App

Als ik de app start zie ik dat ik 4 verschillende activiteiten kan doen. Deze vier activiteiten zal ik beschrijven.

Learn

In deze opdrachten zie je alle sommen voorbij komen waarin een som tot 10 gemaakt wordt. Je ziet bijvoorbeeld 2 + 8 = 10 en ook 8 + 2 = 10. Alle sommen komen aanbod.

Train

In train zie je een stip som, ? + 2 = 10. Je moet nu het juiste antwoord aantikken. Wanneer je een goed antwoord aantikt krijg je een ster. Het spel stopt wanneer je 10 goede antwoorden hebt gegeven. Als je een fout antwoord geeft mag je het nog eens proberen. Wanneer je een goed antwoord geeft dan krijg je een volgende som.

Match

 

 

 

 

 

 

 

In dit onderdeel van de app kunnen kinderen samen aan de slag met sommen tegen elkaar maken. Beide leerlingen zien dezelfde som waarbij aangevuld moet worden tot 10. De gene die als eerste het goede antwoord geeft krijgt een ster. Wie is als eerste bij de 10 sterren?

Game

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit is een gamende vorm van leren. Je krijgt een getal te zien. Dit getal moet je aanvullen tot 10. Het cijfer moet je naar het goede getal brengen. Als je een goed antwoord geeft krijg je punten. Wanneer je een fout antwoord geeft gaat er een leven vanaf. Je hebt in totaal 3 levens.

Tips voor in de klas

Deze app is echt perfect voor kinderen in groep 3 en 4 die bezig zijn met splitsen. En sommen tot 10. Ik heb deze app in een circuitvorm gebruikt. Elk onderdeel van het circuit had iets met splitsen te maken. Elk kind had tijdens het oefenen een eigen iPad waarop ze konden spelen. De activiteiten tijdens mijn circuit waren:

  • Verliefde harten memory
  • Verliefde harten op het digibord via Gynzy
  • Splitsen via de app splits op de iPad
  • Realistische splitssituaties onder leiding van de leerkracht

En deze app is natuurlijk ook bijzonder geschikt om samen sommen te oefenen!

        

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Met als speerpunt, het automatiseren van de sommen onder de 10.

Mijn Mening

Ik vind het vooral heel erg leuk dat leerlingen het spel match samen kunnen spelen. Ik merk dat ze dit erg leuk vinden om te doen. Het werkt erg eenvoudig en leerlingen hebben weinig instructie nodig om hier mee aan de slag te gaan.

Ook het spel game vinden ze leuk en uitdagend omdat ze op een gamende manier aan het leren zijn.

Het spel train vind ik vooral geschikt om leerlingen zelfstandig mee te laten oefenen. Zodat ze snel de sommen onder de 10 kunnen maken.

Wat ik verder prettig vind aan deze app is dat de app rustig en overzichtelijk is.

Ik vind dit een app waarbij leerlingen gemotiveerd worden om snel de sommen onder de 10 te leren!

    Leave a Reply