fz02 Ontwerp je eigen fantasie dier!

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPad
AppStore

De App

In deze app ga je aan de slag om je eigen dier te ontwerpen! Want de kleuters in mijn klas hebben heel erg veel fantasie over hoe je een fantasiedier zou kunnen maken. Welke kleuren zo’n dier moet hebben en hoe dat er dan allemaal uit ziet!

Je kunt met deze app een aantal dingen:

  • Een eigen dier ontwerpen
  • Informatie over de dieren op deze aarde krijgen
  • De dieren van andere mensen bekijken

Je eigen dier ontwerpen gaat eigenlijk heel eenvoudig. Je kiest een van de dieren die je kan kiezen uit het gehele aanbod. Vervolgens kun je met alle kleurgereedschappen aan de gang om jouw dier vorm te geven. Je ziet aan de linker kant een voorbeeld van hoe je ontworpen dier eruit ziet als je hem zou printen en in elkaar zou gaan zetten.
Als je dier klaar is kun je het printen via AirPrint of mailen als PDF.

Je kunt het dier dan printen en in elkaar zetten!

Tips voor in de Klas

fz01

Deze app leent zich heel erg goed om twee kleuters samen aan een dier te laten werken. Als introductie is het handig om de iPad op het digibord te laten zien. Zo kun je in een kleine kring een instructie doen van de app zoat de kleuters daarna zelfstandig aan de slag kunnen met de app.

Op de website van codekinderen kun je ook nog wat ideeën vinden bij de app Foldify:

Als je op het digibord aan de slag wilt gaan met 3D figuren kun je binnen Gynzy gebruik maken van de tool die heet: 3D vormen. In deze tool kun je aan uitslagen van verschillende 3D figuren bekijken en mee handelen.

Wat leer je van deze App?

fz03

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

  • Maken van bouwplaten

Verder leren kinderen zich van deze app:

  • Je creatief uiten
  • Je eigen fantasie alle ruimte geven

Mijn Mening

fz04

Ik vind dit een hele interessante app voor kinderen om mee te werken. Want enerzijds ben je bezig met rekenen/wiskunde en ruimtelijk inzicht. Maar aan de andere kant zijn kleuters ook bezig met hun creativiteit vorm te geven.

Kinderen kunnen van alles leren over dieren. En uiting geven aan hun ideeën over hoe dieren eruit kunnen zien. Hiervoor kunnen kleuters gebruik maken van allerlei verschillende methoden die binnen de app beschikbaar zijn.

Leave a Reply