Zoek dezelfde plaatjes bij elkaar

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPad
AppStore

De App

Je start de app met de playbutton. Daarna krijg je een keuzemenu. Je kunt dan kiezen tussen drie niveaus:

  • 4 kaartjes
  • 6 kaartjes
  • 12 kaartjes

Vervolgens moet jij steeds twee dezelfde setjes bij elkaar gaan zoeken. Als je twee dezelfde plaatjes hebt dan draaien ze om en blijven ze liggen. Als ze verschillend zijn dan draaien de kaartjes weer om. Wanneer je alle setjes gevonden hebt word je beloond met een dansende Ed!

Tips voor in de klas

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Daarvan knip je steeds twee plaatjes uit die hetzelfde zijn. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wat een leuke app voor kleuters zeg! Als je vaker met de apps van Educo hebt gewerkt zullen de kinderen Ed inmiddels ook wel kennen. Het spel werkt eenvoudig en is voor kinderen zonder taal te begrijpen. Je kunt kinderen vooraf even uitleg geven maar de meeste kinderen begrijpen goed hoe dit werkt. In de app zit geen taal wat ik zelf prettig vind. Zo begrijpen alle kinderen makkelijk te app.

Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app. Kortom een leuke app voor kleuters en peuters.

Leave a Reply