dpdk01      Bestuur de bus met kerst

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore  available_google_play

 

De App

Direct als je de app start valt de kerstsfeer je meteen op. De bus rijdt rond in een besneeuwd landschap. Overal zie je kerstbomen en dieren die met een kerstmuts rondlopen.

Jij zit achter het stuur van de bus. Bij elke bushalte stappen er dieren in en/of uit. Deze dieren moeten naar hun volgende bestemming worden gebracht. Onderweg moet je goed op je snelheid letten want soms komt er een scherpe bocht aan of moet je stoppen voor een spoorweg overgang. En het kan ook zijn dat je in een dorpje een zebrapad tegen komt en iemand wil oversteken. Terwijl je achter het stuur zit wordt er aangegeven wat voor obstakels je tegen komt, en dat je dus hierop je snelheid aan moet passen.

Je kunt zelf kiezen welke route de bus volgt.

Het besturen van de bus doe je met je vingers. Je zit achter het stuur en beweegt het stuur met je vingers. Ook het instellen van de snelheid van de bus doe je met een hendel die je rechts van je scherm ziet.

Tips voor in de klas

Deze app is een app waar kinderen zich goed mee kunnen vermaken. Wat ik belangrijk vind is dat kinderen vooral samen aan de slag gaan met het spelen met een dergelijke app. En dat kan in deze app prima.

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je vooral:

  • Oefenen van de fijne motoriek: Je moet met je vingers het stuur bewegen en de snelheid instellen
  • Concentratie: Je moet je concentreren op de activiteit waar je mee bezig bent
  • Verkeersregels: Stoppen voor een zebrapad, burg of spoorweg overgang

Mijn Mening

Wat een leuke kleurrijke app van Dr. Panda zeg! Het besturen van een bus is iets wat veel kinderen leuk vinden. Ook Dr. Panda is bij veel kinderen een bekend figuur. De app is helemaal in kerstsfeer. Wat er echt bijzonder mooi uit ziet.

Het besturen van de bus is iets wat kinderen gemakkelijk af gaat. Je kunt nooit tegen dingen oprijden wat ik zelf erg prettig vind. De dieren en alles wat er in de app te zien is, is helemaal aangepast aan de kerst. Echt geweldig.

Het besturen van de bus en het rekening houden met het verkeer gaat kinderen goed af.

Je hebt in de app ook een ouder gedeelte hiervoor moet je een bepaald aantal keer op het slotje klikken. Hier kun je instellen of je reclame in de app wilt zien voor andere Dr Panda apps, ook kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief en je kunt de app waarderen in de AppStore. Wat fijn dat dit achter de login zit.

Ik merk dat kinderen lang en met veel plezier met deze app kunnen spelen. Een echte aanrader voor de kersttijd dus!

Leave a Reply