• race01
  • race02
  • race03
  • race04
  • race05
  • race06

Ontwerp je eigen auto en race ermee!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

De App

Een spel over autoracen dat vinden veel kinderen leuk om te doen! Als je de app start is het al meteen duidelijk dat deze app over auto’s gaat en dat je ermee gaat racen.

Het eerste dat je mag doen is het uitkiezen van een auto. Je mag je auto helemaal zelf samenstellen of een bestaande auto kiezen om mee te rijden. Naarmate je meer races hebt gereden krijg je meer mogelijkheden om de auto te stijlen van wielen tot kleuren om de auto mee te versieren het is allemaal mogelijk.
Wanneer je auto klaar is kun je er voor kiezen wie de auto gaat besturen. Je kunt uit Dr Panda zelf kiezen maar ook andere bekende figuren uit Dr Panda kun je kiezen.

Vervolgens ga je de auto wassen. En kun je nog even checken of de banden op spanning zijn. Wanneer je dit gedaan hebt ga je door naar het racecircuit. Hierbij race je tegen een andere bekende uit Dr Panda. Wie gaat er als eerste over de meet? Natuurlijk is er na afloop ook een echte prijsuitreiking.

Ook heb je in deze app de mogelijkheid om in de garage je eigen raceparcour te maken! Je kunt hier de lengte en de obstakels die je tijdens het racen tegen komt zelf kiezen. En een eigen parcours samenstellen.

Tips voor in de Klas

Vouwen van auto’s
In deze app draait alles om auto’s Daarom leek het mij leuk om auto’s te vouwen. Sommige van mijn kleuters maakte ook de weg waar de auto op reed.
Het vouwen van de auto’s is eenvoudig. Laat kinderen eerst 16 vierkantjes vouwen. Knip het blad daarna in tweeën. En door het afknippen en omvouwen van hoekjes krijg je de basisvorm van de auto! Plak met plakfiguurtjes wielen onder de auto en klaar is je auto!

De bouwhoek in
Ook de bouwhoek biedt mogelijkheden om aan de slag te gaan naar aanleiding van de app. Want neem bijvoorbeeld eens een grote automat en zoek een heleboel verkeersborden en auto’s bij elkaar. Bouw samen met de kleuters verkeerssituaties na. Houdt het gesprek gaande door met de kinderen te praten over wat er zou gebeuren als je zomaar door de bomen heen zou rijden. Of als je ineens van richting zou veranderen? En wat moet je doen bij het stoplicht als het rood is? En wat houden driehoeken op de weg in? Allemaal aanknopingspunten waar je goed met kleuters over kunt praten.

Samen met de app aan de slag
Ook samen kunnen kleuters prima met de app aan de slag. Laat ze bijvoorbeeld samen een auto maken. En vervolgens om de beurt hetzelfde parcours racen! Hoelang doen ze er over? Je kunt bijvoorbeeld ook een nieuw parcours laten maken en kijken hoe snel ze er overheen gaan.

Wat leer je van deze App?

In deze app zijn kinderen vooral bezig om zich creatief uit te drukken want allereerst moet je er voor zorgen dat je een gave auto hebt om mee te rijden.

Ook ben je bezig met concentratie want je moet je goed kunnen concentreren en een tactiek hebben om alle opdrachten tot een goed einde te brengen.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een hele gave app voor kleuters. Wat ik vooral prettig vind is dat de app vriendelijk van vormgeving. De nadruk ligt niet alleen op het racen. Er is ook een hele wereld omheen. De auto maken vinden kinderen vaak ook al heel erg leuk om te doen. Het is wel een racespel maar het gaat niet perse om het winnen dus.

De navigatie in deze app is makkelijk. Kinderen weten goed hoe alles werkt. En al onderzoekend wordt het wel duidelijk. Je kunt in deze app niet echt iets fout doen. Dat vind ik ook wel prettig naar kinderen toe.

In deze app zit geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen te doen.

Kortom een echte aanrader voor kinderen om zich uren mee te vermaken!

Bekijk een filmpje van de app

 

Leave a Reply