• dino01
 • dino02
 • dino03
 • dino04
 • dino05
 • dino06

Speel bingo met sommen

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 0,99 8 mei gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als ik de app start weet ik dat de app over rekenen gaat. Ik kan allereerst kiezen uit het type sommen dat ik wil gaan maken:

 • Plus
 • Min
 • Keer
 • Gedeelddoor

Als ik vervolgens een van de type sommen heb gekozen mag ik een keuze maken uit de moeilijkheidsgraden:

 • Easy
 • Medium
 • Hard

Waarbij Easy het makkelijkste is en Hard het moeilijkste.

Als ik gekozen heb voor een moeilijkheidsgraad is het aan mij om sommen te gaan maken. Bij de dino zie ik een som staan, bijvoorbeeld 1 + 5. Ik moet nu het juiste antwoord in het raster met getallen aantikken. Als ik het goede antwoord gevonden heb komt er een dino op te staan. En ik krijg bij het groene vinkje een een te staan. Dit loopt steeds op met de hoeveelheid goede sommen die ik gedaan heb. Wanneer ik een fout antwoord kies komt er geen dino te staan en komt er een een voor het rode vinkje te staan.

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk 5 antwoorden op een rij te hebben! Wanneer je bingo hebt gehaald kun je een nieuw spel starten.

Tips voor in de Klas

Ik vind dit echt een leuke app voor kinderen om in tweetallen te doen. Ik laat kinderen in deze app om en om een som oplossen. Met kinderen kun je van te voren afspreken welke sommen ze gaan maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kinderen deze sommen alleen te laten maken.

Ook kleuters kunnen de plussommen onder de tien zeker aan het einde van groep 2 doen! Ik merk bij onze kleuters dat ze het leuk vinden om te doen. Wanneer je kleuters met deze app wilt laten werken zou ik adviseren om de sommen onder de 10 te kiezen. De app zou ik dan aanbieden in de kleine kring om de eerste aanzet samen met ze te maken. Wanneer de kleuters het door hebben kun je ze zelfstandig laten werken.

Ook in groep 3 en 4 komt deze app goed van pas bij het automatiseren van plussommen, minsommen en keersommen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijken leer je van deze app:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit weer een mooie app van de makers van moji kloktrainer! Met deze app kunnen kinderen echt hun basisvaardigheden met rekenen oefenen. De app vind ik heel compleet. Echt alle basisvaardigheden plus, min, keer en delen zitten erin. De manier van oefenen vind ik leuk. Ik merk aan de kinderen dat ze het leuk vinden om Bingo te halen. Het motiveert ze om door te gaan met het spel. Nadat je bingo hebt gehaald kun je weer opnieuw beginnen.

Als je de app hebt aangeschaft zitten er geen in app aankopen in. Er zit ook geen reclame in wat ik er prettig vind.

De navigatie in de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel en makkelijk begrepen. En is duidelijk.

Ik vind deze app echt een aanrader om voor rekenen te gebruiken het automatiseren van plus en missommen komt in onze rekensoftware niet zo veel voor. En onder andere met behulp van deze app kun je dat oefenen! Een echte aanrader voor thuis en op school!

Leave a Reply