• foto 2 (3)
  • foto 5 (3)
  • foto 5
  • foto

Binnenkort ga ik met mijn klas naar het bos. Natuurlijk moet dit een educatief uitstapje worden waarin we gaan genieten van herfstkleuren maar ook een hoop leren. De digi doe natuurkaarten bieden handvatten om in het bos aan de slag te gaan!

Prijs: € 0,99 5/9 gratis!
Leeftijd: 4 – 12 jaar
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De App

Deze app biedt allemaal opdrachten om in de natuur uit te voeren.

In het volgende scherm kun je allerlei opdrachtkaarten kiezen die je kunt gaan doen.
Je gaat als volgt te werk:

  • Je kiest een opdracht uit
  • Klikt deze aan
  • Leest de beschrijving
  • Gaat aan de slag

Als je op info drukt krijg je informatie over de app te zien. Je ziet dan wie de ontwikkelaar van de app is en hoe je de app kunt gebruiken. Ook krijg je nog wat achtergrondinformatie over diverse instanties die meegewerkt hebben aan het maken van de app.

Tips voor in de klas

Nadat ik alle opdrachten bekeken had bedacht ik mij dat ik niet aan alle ouders van mijn klas kon vragen om deze app te downloaden.
Daarom besloot ik opdrachtkaarten te maken waarin precies staat wat je bij welke opdracht moet doen en welke materialen je nodig hebt.
Zo heb ik ook voor mezelf een handig overzicht wat ik nodig heb als ik met deze kaarten naar het bos toe ga!
Download de opdrachtkaartjes, print ze en lamineer ze kaar! Veel plezier in het bos

Mijn Mening

Deze app is erg leuk en innovatief om als je het bos in gaat te gebruiken. De opdrachten die erin zitten zijn zeer divers. Voor sommige opdrachten heb je materialen nodig en voor andere helemaal niets. Dit maakt het juist zo leuk. Als je in het bos staat en je wil iets doen dan is er altijd wel een opdracht die op dat moment kan! Erg leuk dus.
De navigatie binnen de app is erg eenvoudig. Het is echt kiezen van een titel en lezen van een opdracht. Je hoeft alleen maar te tikken.
De opdrachten zijn overigens wel in en heel groot overzicht weergegeven. Bij en update van de app zou het handig zijn wanneer de opdrachten worden uitgesplitst in seizoenen of op gebied (waar doe je de opdracht, bos of strand).
Omdat ik deze opdrachten met een hele groep kinderen wilde gaan doen kon ik moeilijk aan de ouders die mee gaan vragen of ze deze app wilde downloaden, afgezien van het feit of ze allemaal wel een smartphone hebben waarvoor deze app is! Daarom vond ik het praktischer om opdrachten te kiezen. Deze op papier te printen en te lamineren

Leave a Reply