• bmem06
 • bmem02
 • bmem03
 • bmem04
 •  

 • buurm07
 • buurm08
 • buurm09

Speel memory met Buurman & Buurman

Winactie! Zondag avond geef ik 8x een promocode voor iPhone/iPad weg voor deze app! Laat een reactie achter om kans te maken.

Leeftijd: 4 – 7
Prijs: € 0,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

De App

Deze app gaat over Buurman en Buurman. Dat is eigenlijk meteen wel duidelijk. De app start meteen met een memory spel. Het doel van het spel is om steeds 2 dezelfde kaartjes te vinden. Een speler kan bij elke match, 2 dezelfde kaarten. Elk spel begin je met 100 punten, maak je een verkeerde match dan gaan er punten vanaf. Maar als je een goede match maakt dan krijg je 20 punten. Per seconde verlies je ook nog 1 punt. Hoe sneller je de matches maakt hoe meer punten je kunt verdienen. Je punten kun je laten bijhouden in een high score.

Wanneer je wilt beginnen kun je een aantal instellingen veranderen. Je gaat hiervoor naar de pauze knop rechts onder (knop met de 2 streepjes). Hier heb je de volgende opties voor het bord:

 • 2×3 = 6 kaarten
 • 4×4 = 16 kaarten
 • 6×6 = 36 kaarten
 • 8×8 = 64 kaarten

Je kun hier ook de gemiste kaart vertraging instellen. Dit houdt in dat als je een twee kaarten hebt omgedraaid die niet met elkaar matchen ze weer terug draaien. De snelheid waarmee ze terug draaien stel je hier in. Waarbij je keuze hebt uit:

 • Langzaam
 • Medium
 • Snel

Je kunt hier ook de animatie voor een gemiste kaart instellen. Dit is de beweging die de kaarten maken als je niet een juist setje hebt gevonden. Je kunt kiezen uit:

 • Geen
 • Schudden

Je kunt dit spel alleen spelen. Maar je kunt het ook met maximaal 4 andere spelers doen! Wat je hiervoor moet doen is het aanmaken van maximaal 4 verschillende spelers. Naast het speelbord zie je namelijk 4 plaatje van Buurman en Buurman, deze plaatjes kun je een naam geven door op het plaatje te tikken. Je kunt dan het volgende doen:

 • Activeren: Deze speler doet wel/niet mee aan het spel
 • Verlaten: Deze speler stopt het spel
 • Hernoemen: De speler krijgt een andere naam

Je speelt het spel nu vervolgens zoals je normaal ook memory speelt. Iedereen is om de beurt aan de beurt. Je ziet door het balkje bij de naam wie er aan de beurt is. Als je een match hebt dan krijg je een punt achter jouw naam. Aan het einde van het spel wordt dan gekeken wie de winnaar is aan de hand van het aantal punten. Dit aantal is tijdens het spel als je het met 2 of meer personen speelt niet zichtbaar.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je heel goed met 4 kinderen samen gebruiken. Waarbij de kinderen samen op de iPad het spel spelen. Ik ben wel van mening dat je deze app dan in de kleine kring aan moet bieden. Speel het spel eerst een keer zonder spelers aangemaakt te hebben. Zodat de kinderen het spel goed door krijgen. Vervolgens ga je met de kinderen een speler aanmaken met hun eigen naam. Leg de iPad in het midden en laat de kinderen eromheen zitten. Stimuleer dat ze goed naar de afbeeldingen kijken. Help ze ook verwoorden naar wat voor plaatje ze opzoek zijn. Op deze manier ben je ook nog met taal bezig.

Wanneer je activiteiten wilt doen rondom memory kun je ook zelf memory maken! Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Je knipt steeds twee dezelfde plaatjes uit de rol met cadeaupapier uit en die plak je op de kaartjes. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Memory kan ook een onderdeel zijn van een circuitje. Dit circuitje kun je op de volgende manier vormgeven:

 1. iPad: app waarop memory wordt gespeeld
 2. Memory op het digibord
 3. Memory met gewone kaartjes
 4. Zelf memory maken

Elk onderdeel doe je ongeveer 10 – 12 minuten, net wat je klas aankan. Een echt succesnummer bij onze kleuters!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

 • Onthouden
 • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wauw ik vind dit echt een super leuke app! Buurman en Buurman spreekt erg aan bij kleuters. Maar tijdens het testen van de app merkte ik dat ook kinderen in groep 3, 4 en 5 de app nog echt heel erg leuk vinden. Waarbij ze de afbeeldingen van Buurman en Buurman echt super vinden. En wat ik vooral merkte was dat het feit dat je zo veel verschillende niveaus hebt in de app de kinderen erg aansprak. Zo konden ze echt uitgedaagd worden. Zo kun je echt een niveau kiezen dat past bij het kind of het groepje kinderen dat met de app gat werken.

Wat kinderen ook erg aanpreekt is dat je deze app met maximaal 4 kinderen tegelijk tegen elkaar kunt spelen. Memory met maximaal 4 tegelijk ben ik nog nooit tegen gekomen. En vind ik ook echt super!

De puntentelling hoeft van mij niet perse maar ik merk dat kinderen het wel leuk vinden dat deze er is. En dat het ze echt uitdaagt om zo veel mogelijk punten te scoren en in de ranglijst te komen. Want dat is nog niet makkelijk.

De app heeft geen reclame als je ‘m eenmaal hebt aangeschaft. Er zit ook geen reclame in.

Ik vind deze app een echte aanrader om thuis en in de klas te gebruiken!

 

14 Comments

 1. Belinda
  1 september 2016

  Super leuk! Wat leuk dat het met 4 kids gespeeld kan worden. Ik houd het zondag in de gaten. 🙂

  Reply
 2. Millie
  1 september 2016

  Buurman en buurman of terwijl Pat a Mat. Geweldig! Jong en oud blijft dit leuk vinden. Ik vind het geweldig, heb de hele dvd-box en de knuffels in de auto staan. Maar gelukkig vinden de kinderen in mijn klas ze ook super leuk! En als ik ze deze app laat zien, zouden ze het geweldig vinden!

  Reply
 3. Sonja
  1 september 2016

  Oeh wat leuk! Ik zoek al een tijdje naar een gezelschapspel voor op de iPad in deze leeftijdscategorie! Erg handig ook voor de dagen dat ze allemaal de iPad willen kiezen bijvoorbeeld :)!

  Reply
 4. Paula
  1 september 2016

  Ook de kinderen van mijn groep op een mytylschool zijn dol op Buurman en Buurman. Wat zou het leuk zijn wanneer ze dit spel op de iPad zouden kunnen spelen!

  Reply
 5. Tanja
  2 september 2016

  Superleuk voor mijn 3 jongens die alledrie groot fan zijn. Kunnen ze samen het spel spelen!

  Reply
 6. Roos
  2 september 2016

  Geweldig! Voor ons zoontje die geen dag zonder de buurmannen kan. A-je-to 🙂

  Reply
 7. Im
  2 september 2016

  Op aanraden van een artikel op jullie site, hebben wij de app buurman gedownload. Ben nu erg benieuwd naar deze app

  Reply
 8. Esther
  3 september 2016

  Ajeto daar zullen de kleuters veel plezier mee beleven 😉 en ik ook als juf!

  Reply
 9. Vivian
  4 september 2016

  Dat memoryspel lossen wij simpel op 😉 Ajeto!!!
  Groetjes van een grote fan.

  Reply
 10. Charlotte
  4 september 2016

  Deze app zou ik graag willen winnen! We zijn momenteel aan het verbouwen en hebben dus bij de kleuters thema bouwen, daar zou Buurman en Buurman natuurlijk perfect bij passen. Bovendien hebben we net nieuwe Chromebooks voor de kinderen, waar we volgende week voor het eerst mee willen gaan werken. Alleen één vraag….is deze app wel geschikt voor een Chromebook…?

  Reply
 11. Boidewijn
  4 september 2016

  Super! En spreekt veel kinderen aan!

  Reply
 12. Esther Soares
  4 september 2016

  De kinderen in de klas zijn dol op buurman en buurman. Dit zou erg leuk zijn om in te zetten tijdens de werklessen op de ipad!

  Reply
 13. Gonda
  4 september 2016

  Voor mijn nieuwe groep. Combinatie 1/2 dus fijn samen oefenen.

  Reply
 14. Belinda
  9 september 2016

  Buurman en Buurman zijn graag geziene gasten, dus ik houd me aanbevolen! 🙂

  Reply

Leave a Reply