beweegp01

Een app vol met activiteiten voor binnen en buiten

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

Als ik de app beweegplezier start krijg ik 3 keuzes:

  • Kaarten 4 tot 8 jaar
  • Kaarten 8 – 12 jaar
  • Liever echte kaarten?

Deze opties zal ik nu bespreken.

Kaarten 4 tot 8 jaar


Wanneer ik deze optie kies krijg ik eerst te zien hoe het werkt. Ik druk op start en schud mijn device. De kaarten worden op dat moment geschud. Ik tik op de bovenste kaart en deze draait om. Je krijgt dan een kaart met een opdracht en afbeelding erbij, bijvoorbeeld: “teken met stoepkrijt een hinkelbaan van 1 tot 10. Hinkel de baan een paar keer heen en weer”. Ook staat er een tip bij om het spel nog leuker te maken of waar je juist aan moet denken. Er zijn in totaal 15 kaarten. Links onder zie je menu staan. Als je hier op drukt ga je terug naar het hoofdscherm.

Kaarten 8 tot 12 jaar


Als ik voor deze optie kies dan krijg ik te zien hoe het werkt. Ik druk op start en schud mijn device. De kaarten van de stapel worden nu geschud. Ik tik de bovenste kaart aan en deze draait om. Ik krijg een kaart te zien met een opdracht en afbeeld, bijvoorbeeld: “doe een lintje als staart in de achterkant van je broek. Probeer bij elkaar het staartje af te pakken.”. Ook staat er een tip bij om het spel nog leuker te maken of een tip waar je juist aan moet denken met spelen. Er zijn in totaal 15 kaarten. Links onder zie je menu staan. Als je hier op drukt ga je terug naar het hoofdscherm.

Liever echte kaarten
Je kunt natuurlijk ook de echte kaarten van deze app kopen. Die koop je bij het Huis voor beweging. Je kunt ze hier bestellen.

Tips voor in de Klas

Dit is een app die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt de app gebruiken in de klas om inspiratie uit te halen voor de gymles. Maar je kunt de app ook inzetten om kinderen te laten kiezen wat ze buiten op het plein voor spelletje kunnen gaan spelen. Laat kinderen bijvoorbeeld voor de pauze een kaart kiezen. En laat ze dat spel vervolgens doen. Vraag bij terugkomst ook nog even naar de ervaringen die ze hebben gehad met het spel.

Je kunt de app natuurlijk ook prima thuis inzetten!

Deze app wat mij betreft ook heel goed inzetten op een BSO. Je kunt kinderen zelf een kaart laten trekken. Of je kunt als leidster een kaart trekken en dat gaan doen met de kinderen van je groep.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 57
De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
Waarbij de volgende onderdelen centraal staan:

  • Balanceren
  • Springen
  • Mikken

Kerndoel 58
De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deel nemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening te houden.
Waarbij voor kleuters de volgende onderdelen belangrijk zijn:

  • Helpen inrichten van veilig bewegingsarrangement
  • Herstellen en aanpassen van arrangement
  • Handelen volgens afgesproken regels
  • Hulpverlenen bij een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke inspirerende app om te gebruiken. Soms weten kinderen in mijn klas niet zo goed wat ze moeten gaan doen als we buiten gaan spelen in het speelkwartier. Deze app helpt om een leuk spel te bedenken. Het is wel nodig om samen met de kinderen de kaart te bespreken. Zeker als je de app net hebt geïntroduceerd is het handig om te bespreken wat er allemaal moet gebeuren voor ze kunnen gaan beginnen met spelen.

Ik vind het vind het leuk dat er tips bij staan! Op deze manier weten kinderen waar ze op moeten letten of kunnen ze juist variëren in het spel.

Als je een kaart gekozen hebt is het wel meteen duidelijk het spel inhoudt.

Ik vind dit echt een hele inspirerende app om in de klas te gebruiken een aanrader voor elke juf, klas of ouder!

 

Leave a Reply