beweegk01

Een app vol met beweegspelletjes

Leeftijd: 1,5 – 4 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als ik de app start krijg ik meteen drie keuzemogelijkheden:

 • Kaarten 0 tot 1,5 jaar
 • Kaarten 1,5 tot 4 jaar
 • Liever echte kaarten?

Deze opties zal ik nu bespreken

Kaarten 0 tot 1,5 jaar


Als ik voor deze optie kies krijg ik eerst te zien hoe de app werkt. Ik druk op start en schud mijn device. De kaarten worden op dat moment geschud. Ik tik de bovenste kaart aan en deze draait om. Je krijgt dan een kaart met een opdracht en een afbeelding erbij. Een voorbeeld van een opdracht is: “pak met twee personen een grote doek en leg je baby erin. Wieg zachtjes heen en weer”. Ook staat er onder elke kaart een tip om het nog leuker te maken of waar je aan moet denken. Er zijn in totaal 15 kaarten. Links onder zie je menu staan. Als je hier op drukt ga je terug naar het hoofdscherm.

Kaarten 1,5 tot 4 jaar


Wanneer ik voor deze optie kies zie ik eerst hoe de app werkt. Ik druk dan op start en schud mijn device. De kaarten geschud op het moment dat ik op start druk. Ik tik de bovenste kaart aan en deze draait om. Ik krijg dan een kaart te zien met een opdracht en een afbeelding erbij. Een voorbeeld van een opdracht is: “Speel verstoppertje”. Ook staat er een tip onder de kaart. Een tip zorgt ervoor dat het spel leuker wordt of juist iets waar je aan moet denken. Er zijn in totaal 15 kaarten. Links onder zie je menu staan. Als je hier op drukt ga je naar het hoofdscherm.

Liever echte kaarten
Je kunt natuurlijk ook de echte kaarten van deze app kopen. Die koop je bij het Huis voor beweging. Je kunt ze hier bestellen.

Tips voor in de Klas

Ik vind dit een app die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt de app op een kleuter of peutergroep gebruiken om inspiratie uit te halen voor bewegingsonderwijs. Je kunt deze app wat mij betreft zowel binnen als op een plein gebruiken. Kies samen met de leidsters een leuke activiteit uit die past bij de kinderen. En speel dit spel vervolgens met de kinderen.

Ook in een kleutergroep is deze app prima te gebruiken. Gebruik dan de kaarten voor kinderen tussen 1,5 en 4 jaar. Hier zitten namelijk hele leuke activiteiten tussen die ook leuk zijn voor kleuters. Kies voor hen een activiteit uit die je bijvoorbeeld op het schoolplein of in de gymzaal kunt gaan doen.

Je kunt deze app ook prima thuis inzetten!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 57
De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
Waarbij de volgende onderdelen centraal staan:

 • Balanceren
 • Springen
 • Mikken

Kerndoel 58
De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deel nemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening te houden.
Waarbij voor kleuters de volgende onderdelen belangrijk zijn:

 • Helpen inrichten van veilig bewegingsarrangement
 • Herstellen en aanpassen van arrangement
 • Handelen volgens afgesproken regels
 • Hulpverlenen bij een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke en inspirerende app om in te zetten in de klas. Ik haal er als leerkracht zelf ook inspiratie uit wat ik zou kunnen gaan doen tijdens het buitenspelen. Maar ook voor de gymles zitten er leuke dingen bij. Het is bij deze app wel zo dat je als leerkracht/ouder/leidster sturend bent. Jij kunt immers lezen wat er voor activiteit op de kaart staat. Bespreek de activiteit met de kinderen. En ga aan de slag!

Ik vind het vind het leuk dat er tips bij staan! Op deze manier weten kinderen waar ze op moeten letten of kunnen ze juist variëren in het spel.

Als je een kaart gekozen hebt is het wel meteen duidelijk het spel inhoudt.

Ik vind dit echt een hele inspirerende app om in de klas te gebruiken een aanrader voor elke juf, klas of ouder!

  Leave a Reply