Motto – Komt goed

Geplaatst door op okt 14, 2015 in Week van de juf | Geen reacties
Motto – Komt goed

alles

Mijn Motto

Ik hoor het mezelf regelmatig zeggen in diverse varianten, “komt goed”, “alles komt goed” of “zal goed komen”. Laatst zei zelfs iemand het tegen mij, jij hebt het er zo vaak over dat het goed komt dit moet wel jouw motto zijn! Toen ik er ging nadenken bedacht ik mij dat dit ook werkelijk zo is.
Ik werd ook een keer met mijn neus op de feiten gedrukt toen een kleuter met het proefschrift van haar moeder kwam. Daar stond in: “alles komt altijd goed”. Dit zei haar kind vaak. Hoe zou dat toch komen? Ik geloof er in dat alles altijd goed gaat komen, en zeg het dus ook duidelijk vaak. Kinderen maken je dat ook wel duidelijk.

Ik had ooit een kleuter in de klas die bij het afscheid van haar vader en moeder enorm huilde. Tegen de ouders zei ik: “komt goed”.  Voor mij en voor de ouders was op dat moment dat het goed zou komen dat hun kind niet meer zou huilen. Ik nam het kind op schoot en na een tijdje huilde ze niet meer. En begon ze zelfs te spelen! Hier merkte ik aan dat ik dit laatste stukje goed, het zelf gaan spelen niet eens als goed benoemd had. Er was dus nog meer wat goed kwam!

Ik ben niet zo’n knutselkoning. Ik heb mezelf dit jaar als doel gesteld om meer te gaan knutselen. Ik vertelde dit onlangs aan een collega. En die vroeg mij hoe wil je dat gaan doen. Ik zei iets in de trant van weet ik niet. Maar het komt goed! En eigenlijk wist ik nog helemaal niet hoe het goed moest komen. Maar gewoon door er aan te gaan staan, door te gaan, opzoek te gaan, te ontdekken en ervaren komt het goed! En ben ik nu veel meer aan het knutselen met mijn klas en heb ik er veel plezier in. Het komt goed!

In mijn ogen is goed niet een vast staand iets soms kom je terwijl je er mee bezig bent tot de ontdekking dat goed niet meteen de oplossing hoef te zijn die je in de eerste instantie voor ogen had. Uiteindelijk komt alles altijd goed!

Related posts:

Leave a Reply