Lezen met de spinner

Geplaatst door op mei 23, 2017 in Materiaal | One Comment
Lezen met de spinner

Lezen met de spinner

Leeftijd: 5 – 99 jaar
Prijs: € 5,50
Ik kocht mijn spinner bij

De Spinner

Een spinner is een klein driekantig ding dat in je handpalm past. In het midden zitten er kogellagers die je tussen je duim en middelvinger houdt. Om de spinner te draaien moet je aan een van de drie kanten een zetje geven. Hierdoor gaat de spinner draaien.

De spinners werden ruim twintig jaar geleden in Amerika bedacht. Als middel om de concentratie bij kinderen te verhogen. Echter is dit tot nog toe niet wetenschappelijk bewezen.

De Les

Ik merk in mijn klas dat kinderen het soms minder leuk vinden om een bepaalde tijd rijtjes te lezen. Daarom bedacht ik een onderdeel van de les zodat ze de kinderen hun spinner kunnen gebruiken. Je legt de spinner naast je te lezen rijtjes. En draait ‘m aan. Hoeveel woorden kun jij lezen terwijl de spinner draait?

Of juist… Hoe vaak moet je de spinner aandraaien om alle rijtjes met woorden te lezen?

Ik heb nu hiervoor de rijtjes in onze technisch leesmethode Estafette gebruikt. En ze mochten met Vloeiend & Vlot lezen met de spinner.

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten met spinners te bedenken!

Mijn Mening

 

In mijn lesgeven vind ik het prettig om aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Spinners zijn op dit moment een rage. Dus wat is er leuker dan gebruik maken van de spinner!

De kinderen vonden het geweldig dat ze tijdens het lezen hun spinner mochten gebruiken. Ik zag ook duidelijk dat de kinderen gemotiveerd waren om te lezen. Natuurlijk moet je dit niet elke les doen. Maar zo af en toe kan het natuurlijk best!

Kortom ik vin dit een aanrader om zo af en toe te gebruiken tijdens de lessen technisch lezen.

Related posts:

1 Comment

 1. Monique-
  24 mei 2017

  Erg leuk om te lezen hoe jij dit toepast in de klas!

  Dankjewel voor de vermelding.

  groetjes Monique Bos
  superhelden-kinderkleding.nl

  Reply

Leave a Reply