Kinderboekenweek Feest

Geplaatst door op sep 7, 2014 in Digibord, Thema's, Websites | 5 Comments
Kinderboekenweek Feest

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende week van 10 dagen in september en oktober  ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken het kinderboekenweek geschenk. Van 1 t/m 12 2014 oktober is de kinderboeken week. Dit jaar is het thema feest! Ook op basisscholen wordt er aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Daarom is hier een overzicht van interessante apps en digibordlessen passende bij het thema Feest.

Wij doen mee aan het linkfeestje! Onder aan het bericht kun je nog meer websites vinden van Juffen en Meesters met kinderboekenweek materiaal.

linkfeestje

De Apps

Omdat deze kinderboekenweek over het thema feest gaat zijn er een paar feestelijke apps uitgekozen.

mzl.jykhrczw.175x175-75Kikker viert feest
In deze app viert kikker een feest. Daar komt een hoop bij kijken. En jij kunt kikker helpen. Lees meer over deze feestelijke app.
Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

icoonKaas en Koos – Feest
Kaas en Koos zijn vrienden. Samen maken ze van alles mee. Dit maal vieren ze een feest. Lees alles over de verhalen van Kaas en Koos.
Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 2,69
Download in de iBookStore
iBookstore_Badge_US_UK_0610

 

jij_icoonJop is Jarig
Ook jarig zijn is een feest! En deze keer is Jop jarig. Samen met hem kun je zijn verjaardag voor gaan bereiden. Help jij hem mee? Lees alles over deze feestelijke app.
Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 2,69
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

icoon_tvtTijd voor Taart

In deze app maak je kennis met Frokkie & Lola. Samen met hen kun je allerlei feestelijke dingen doen. Zo kun je kleuren, een taart versieren en het verhaal over Lola luisteren. Lees er meer over.

Leeftijd 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPad
AppStore

 

icoon_iInkie

Kleed Inkie mooi aan voor het komende feest!Je mag haar jurk, schoenen en haren versieren. Lees meer over deze app.

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: gratis

Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

icoon_tbbp

Toca Boca Birthday Party

In toca boca party maak jij je eigen verjaardagsfeestje. Hierbij kies je een taart. Deel je taart uit aan je gasten. En geef je ze wat te drinken. En als laatste mag je natuurlijk ook de afwas doen. Speel dit spel samen of alleen. Lees meer over deze app.
Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: 2,69
Download voor iPhone/iPad
AppStore

icoon_feest

Feest

Wat doet iedereen voor hij/zij naar een feest gaat? In deze app kun je er van alles over horen en vooral zien! Lees meer over dit feestelijke verhaal.

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs 0,89

Download voor iPad
AppStore

 

icoon_kbKleine Beestje
Kleine beestje woont in het bos en voelt zich alleen. Daarom geeft hij een feestje. Alle voorbereidingen worden getroffen. Maar komt iedereen wel? Lees meer over dit beest leuke verhaal.
Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

icoon_ffFabians Feest
Maak je eigen feestboot met muziek en versieringen. Zoek vervolgens de fotograaf op die een mooie foto maakt van jou en al je feestgangers. Lees er alles over.
Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Digibord

Ook op het digibord is er veel te doen met het thema feest!

Ik heb een aantal lessen gemaakt in de Gynzy Software

Rekenen

 • Juiste cijfer erbij schrijven. Je ziet een feestobject en een cijfer. Nu moet jij het juiste aantal feestobjecten maken. Maak de feestobjecten door op het object te tikken. Het object dupliceert nu vanzelf. Dupliceer het object zo vaak je nodig hebt. Download de les.
 • Tellen tot tien. Je ziet een aantal feestobjecten. Nu moet jij het juiste cijfer erbij schrijven. Download de les.
 • Maak de rij af. Je ziet een rij gemaakt met feestobjecten. De rij is nog niet helemaal af. Maak jij de rij verder af? Door op de objecten te tikken dupliceren ze vanzelf. Download de les.
 • Vul de matrix in. Je ziet een matrix. Hierin moet je steeds twee objecten met elkaar matchen. Een uit de rij van links naar rechts en een uit de rij van boven naar onder. Maak jij de matrix af? Door op de objecten te tikken dupliceren ze vanzelf. Download de les.

Taal

 • Woorden klappen. Verdeel de feestwoorden in stukjes. Kleur het juiste aantal bolletjes. Download de les.
 • Eerste letter. De eerste letter van het woord mist. Kun jij horen welke letter er mist? Schrijf deze op. Download de les.
 • Laatste letter. De laatste letter van het woord mist. Kun jij horen welke letter er mist? Schrijf deze op. Download de les.
 • Schrijf het woord erbij. Kun je zelf al het juiste woord erbij schrijven? Dan is deze les echt iets voor jou. Download de les.

Hier volgen nog een aantal tools die je binnen Gynzy kunt gebruiken.

Gynzy: Memory
Bij Gynzy heb je bijvoorbeeld memory. Een van de thema’s die je kunt kiezen bij deze memory is: “verjaardag”. En dit past natuurlijk prima in het thema feest.

Gynzy: Verjaardagsfeest
Binnen Gynzy heb je ook een tool die verjaardagsfeest heet. In deze tool kun je je eigen verjaardag gaan vieren. Je mag eerst je naam ingeven en hoe oud je wordt. Daarna mag je een thema en een karakter kiezen. Vervolgens krijg je een leuke plaat met muziek te zien voor jouw verjaardag.

Gynzy: Verjaardagstaart
De Gynzy verjaardagstaart is nog zo’n hanige tool. Je geeft een naam en een leeftijd in, voor ParnasSys gebruikers kan de informatie rechtstreeks uit ParnasSys worden gehaald, en vervolgens kies je een taart, versier je deze en vier je de verjaardag met allemaal liedjes die je dan weer zelf kunt kiezen.

Linkfeestje

 

 

Related posts:

5 Comments

 1. Gooi-een-feestverhaal! - Juf AnjaJuf Anja
  14 september 2014

  […] Juf Miranda:   van elektrisch kaarsje een taart maken juf Miranda:  werkboekje voor groep 1/2 Kleutersdigitaal: feestelijke apps Juf Gertrude:   feestelijke digibordlessen Bovenbouwers:  lesidee kinderboekenweek 2014 Juf […]

  Reply
 2. feestelijke leesbingo - juf AnjaJuf Anja
  14 september 2014

  […] Juf Miranda:   van elektrisch kaarsje een taart maken juf Miranda:  werkboekje voor groep 1/2 Kleutersdigitaal: feestelijke apps Juf Gertrude:   feestelijke digibordlessen Bovenbouwers:  lesidee kinderboekenweek 2014 Juf […]

  Reply
 3. Linkfeestje Kinderboekenweek - Juf Inger
  15 september 2014

  […] Een overzicht met apps en digibordlessen passend bij het thema ‘feest’ is te vinden op Kleuters digitaal! […]

  Reply
 4. Anke
  2 oktober 2014

  wij gebruiken in de klas ook de app. Happy Birthday. Erg leuk

  Reply

Leave a Reply