Kinderboekenweek 2016 – Voor altijd jong!

Geplaatst door op sep 17, 2016 in Materiaal, Thema's | Geen reacties
Kinderboekenweek 2016 – Voor altijd jong!

kbw01

Apps, digibord materiaal en andere activiteiten voor de Kinderboekenweek

Apps

icto

Appie en Opa Voorleesverhalen

In deze app zitten allemaal verhaaltjes over Appie die allerlei dingen meemaakt met zijn Opa. De verhaaltjes worden voorgelezen door Gerda Havertong. Je kunt de verhaaltjes ook zelf lezen. Lees meer over deze app.

Prijs: € 2,99
Download voor iPad
badge_appstore-lrg

 

icoon_odb

Opa Knoest op de boerderij

Het verhaal gaat over Opa Knoest gaat op zijn Solex naar de boer Brentjes. Onderweg naar boer Brentjes komt hij Rickey en Renske tegen. Samen met Ricky en Renske gaat hij naar de jonge dieren kijken die er geboren zijn. Maar de boer heeft nog een verrassing voor Ricky en Renske! Lees meer over deze app.
Prijs: € 0,99
Download voor iPad
AppStore

icoon_agag

Aging Booth

In deze app kun je een foto van jezelf ouder maken!

Prijs: gratis

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

Digibord

gynzy opa& oma

Gynzy heeft weer een leuke digibordles gemaakt voor de kinderboekenweek! Je kunt in deze les een woordspin maken, een kringgesprek houden over opa & oma, een rekenopdracht maken met leeftijden, een animatie zien over leeftijden, een klein onderzoekje doen wat leerlingen liever hebben, een interview houden met opa & oma en luisteren naar verschillende liedjes met opa & oma in de hoofdrol! Download de les hier.

Bee bot

telraam

typemachine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de Bee bot maakte ik kaartjes met als thema vroeger. Je kunt deze kaartjes onder de transparante bee bot mat leggen. En kinderen dan vervoglens in de kleine kring opdrachten geven.

Het is handig dat je de kaarten eerst met de kinderen bespreekt. Wat staat erop? Mocht het zo zijn dat je nog een voorwerp van de kaarten hebt is het natuurlijk leuk om dit aan de kinderen te laten zien. Praat er met de kinderen ook over of ze de vertaalslag naar nu kunnen maken. Hebben we nu nog voorwerpen die er op lijken/dezelfde werking hebben? Op deze manier wordt voor kinderen ook de link gelegd van het verleden naar het heden.

Download de Bee Bot kaartjes.

Foto’s maken

Kinderen vinden het vaak erg leuk om foto’s te maken merk ik in mijn klas. Wat misschien ook leuk is, is om de kaarten van de Bee Bot op een andere manier te gebruiken. Laat kinderen een modern voorwerp zoeken bij een afbeelding van de Bee Bot mat. Print de foto’s uit. En laat de kinderen de afbeeldingen bij elkaar leggen en dit presenteren aan klasgenoten en ouders.

Download de Bee Bot kaartjes.

Related posts:

Leave a Reply