KidsStylus – Schrijven Met Een Pen

Geplaatst door op mei 8, 2014 in Materiaal | Geen reacties
KidsStylus – Schrijven Met Een Pen

kc04 Schrijven oefenen met een pen op de iPad. Met de KidsStylus kan dan ook.

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 7,99
Website

De Stylus

kc01

Bijna alle activiteiten die je op de iPad doet kun je met je vinger doen. Zo ook het naschrijven van patronen. Het leek mij interessant om eens met een stylus te gaan schrijven op de iPad.

Dus ging ik opzoek naar een goede stylus voor kleuters. In mijn zoektocht kwam ik bij Kids Cover een stylus tegen. Deze stylus heeft een doorsnede van ruim een centimeter waardoor de stylus in de hand ligt als een dik krijtje waarmee kleuters wel vaker tekenen. De stylus heeft geen uitsparingen voor de vingers, wat het mogelijk maakt om voor de jongste kleuters de stylus zelfs met een vuistgreep vast te houden. Oudere kleuters kun je laten toewerken naar de juiste pengreep, de pincetgreep.

Wat leer je van deze Stylus

kc03

Door middel van de stylus, en gerichte instructie van de leerkracht, kun je oefenen met het werken met de juiste pengreep.

Tips voor in de Klas

Deze stylus kun je inzetten bij diverse apps. Je kunt voor schrijf apps kiezen. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleuters sowieso met een stylus een app te laten spelen. Vaak moeten ze toch tikken of slepen. Door de stylus te gebruiken en kleuters bewust te maken van de juiste pengreep oefenen ze twee dingen in een klap!

Mijn Mening

kc02

Ik vind dit een prettige stylus om mijn kleuters mee te oefenen. Juist omdat ook de jongste kleuters prima met deze stylus kunnen werken. Je wordt nog niet gedwongen tot een bepaalde pengreep. Daarom kan ik ook kleuters die bijvoorbeeld een Amerikaanse pengreep hebben ook met deze stylus laten werken.

De stylus ligt lekker in de hand. De stylus voelt hard maar toch niet te hard. Ook het formaat van de stylus vind ik prettig voor kleuters. Niet heel erg groot. Ongeveer de grootte van een waskrijtje. Prima voor een kleuterhand dus.

De punt van de stylus is vrij grof. Daarom is de stylus niet geschikt om fijne lijntjes te trekken.

Ik zie wel bij mijn kleuters dat ze gemotiveerd zijn om met de stylus te werken. En dus meer motivatie hebben om spelenderwijs aan hun pengreep te werken. Het is weer eens wat anders dan het werken met potlood en papier.

Leave a Reply