Herfst – Op Je Digibord & Herfst Met Apps

Posted by on okt 3, 2018 in Digibord, Thema's | No Comments
Herfst – Op Je Digibord & Herfst Met Apps

Het thema herfst kan ook goed digitaal ingevuld worden! Hier zijn een hoop suggesties voor het digibord, apps, de Bee Bot en natuurlijk zijn er QR kaarten.

Herfst op je Digibord

Op het digibord is veel mogelijk rondom het thema herfst!

Bij Gynzy heb ik de rekenles gemaakt! Hierin kun je een matrix invullen en een reeks afmaken! Lees meer over deze les.

Tools binnen Gynzy

Gynzy heeft verschillende tools die over de herfst gaan. Hier zal ik ze bepreken.

Getalbeeld


In Gynzy heb je de tool getalbeeld. Met deze tool kun je kinderen leren om een hoeveelheid aan een aantal te koppelen. Je hebt diverse instelmogelijkheden als het gaat om het instellen van het nivo:

  • Oefeningen waarbij je tot 6 telt
  • Opdrachten tot 10
  • Oefeningen tot 20
  • Antwoorden op volgorde of antwoorden door elkaar.

 

Serieren


In Gynzy heb je en tool die heet seriëren. Met deze tool kun je kinderen leren hoe ze dingen op volgorde moeten plaatsen. Je kunt in opties kiezen voor het thema herfst. Je krijgt hier vragen gesteld bijvoorbeeld: “waar staan de bladeren goed op een rij van donker naar licht”. Maar er zitten ook vragen bij over:

  • kort naar lang (en omgekeerd)
  • groot naar klein (en omgekeerd)
  • dik naar dun (en omgekeerd)

Praatplaat

In Gynzy heb je een tool waarbij je een praatplaat over de herfst op je digibord kunt krijgen. Deze kun je gebruiken om met kinderen over de herfst te praten.

Herfstwoorden


Bij deze tool zijn er 4 verschillende oefeningen:

  • Beginletter: je ziet een afbeelding. Deze heeft een beginletter. Nu moet je het plaatje aanklikken met dezelfde beginletter. Je kunt er voor kiezen om de woorden onder het plaatje te zetten. Kleuters zien zo de letters van het woord. En kunnen op deze manier ook visueel de juiste woorden kiezen.
  • Klinkerrijm: je ziet een afbeelding. Ook zie je een aantal andere afbeeldingen. Nu moet je kiezen welke afbeeldingen rijmen.
  • Woord bij het plaatje: je ziet een plaatje. Nu moet je juiste woord onder het plaatje plaatsen.
  • Woordstukjes: Je ziet een plaatje. Nu moet je aangeven uit hoeveel woordstukjes het woord bestaat. Je moet dus zelf het woord klappen.

Over deze herftwoordentool heb ik nog veel meer geschreven. Lees er hier meer over.

Apps

Ook op app gebied zijn er apps die je goed kunt inzetten voor het thema Herfst. Hier onder volgen enkele suggesties.

Juf Jannie – Seizoenen
In deze app worden de seizoenen behandeld. Ook het seizoen herfst. Bij deze app draait het om woordenschat. Lees er alles over.
Prijs: € 1,99 (iOs) 2,99 (android)
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

icoon_bongobosherfstBongobos – Herfst

In het bongobos kunnen kinderen kiezen uit twee opties. Of het verhaal luisteren met de spelletjes. Of alleen de spelletjes spelen. Een mooi vormgegeven website met leuke spelletjes en een mooi herfstachtig verhaal erbij! Lees er meer over.

 

 

 

Patterns Fall

Je ziet een stukje van een reeks. Kun jij de reeks afmaken? Op diverse manieren kun je patronen afmaken en zelf maken! Lees er alles over.

Prijs: € gratis met in app aankopen
Download voor iPhone/iPad
AppStore

QR codes

Een QR Code is een soort streepjescode. Wanneer je deze scant komt er een opdracht te voorschijn. Achter de QR codes van het thema herfst zitten allemaal leerzame spelletjes en activiteiten. Deze zijn onderverdeeld in QR codes voor groep 1/2 en QR codes voor groep 3 – 5. Ook zijn er digitale prentenboeken met als overkoepelend thema herfst.

 

 

 

Materiaal voor de Bee Bot

Bij het herfst maakte ik voor de Bee Bot een nieuwe vloermat. En opdrachtkaarten. Deze kunnen zelfstandig of in de kleine kring gebruikt worden.

 

Leave a Reply