Help de leerkracht is ziek!

Geplaatst door op feb 7, 2016 in Week van de juf | One Comment
Help de leerkracht is ziek!
 • loesje_ziek

De tekst hierboven van Loesje, die kan ik zo bij mijn motto’s schrijven. Past perfect bij mij! En misschien wel bij een hoop leerkrachten meer!

Vandaag ben ik dan toch echt ziek geworden. Al een paar keer dacht ik “nog even doorzetten het is bijna weekend en dan kan ik bijtanken”. Tot vandaag ik voelde het ’s ochtends bij het opstaan al, hees mezelf uit bed ontbeet en nam twee paracetamol. Dit herhaalde ik zo rond de lunch en dan zou ik de dag wel doorkomen. Toen de kinderen naar huis waren, het weekend inzicht was ging bij mij ook het kaarsje uit. Er was geen ontkomen meer aan.

Mijn juffen gedachten gingen door mijn hoofd: “Ziek zijn? Dat komt mij nu totaal niet uit!”, mijn ratio komt in beeld: “Nee het komt nooit uit, het valt niet te plannen geef je er gewoon aan over”. Weer een volgende gedachte duikt op “Ik kan nu echt niet ziek worden, maandag heb ik een gesprek met de moeder van K en dat moet echt door gaan”, mijn ratio nam het dan weer over: “De moeder van K heeft er helemaal niets aan als jij met een ziek hoofd daar zit niet zo professioneel!”. Of een andere gedachte “Heb ik alles in mijn klas wel goed klaargelegd? Ligt alles er voor de kinderen” mijn ratio nam het weer over: “Natuurlijk ligt alles er, je rooster klopt, het staat op het bord en als er iets is vragen ze het wel bij de parallel klas”. Goed weer een reden onderuit gehaald. De volgende gedachte dient zich aan: “Maar mijn klas ze kunnen echt niet zonder mij!”. Gelukkig nam mijn ratio het nu snel over: “Natuurlijk kunnen ze best zonder jou een juf die ziek is daar heeft een klas helemaal niets aan!”. Nadat dit soort gedachte nog een paar keer door mijn hoofd gingen heb ik mij er maar aan over gegeven.

Mijn schoolleider gebeld haar op de hoogte gesteld dat ik ziek was, en dat we maandag wel even contact zouden hebben over hoe het ging.

En dus lig ik nu thuis lekker op de bank met een kop thee in de buurt Netflix aan een tijdschrift in de buurt. En ik laat voor mij zorgen. Ik geef me nu gewoon over aan het ziek zijn. Ik neem mezelf voor om pas weer aan het werk te gaan als ik weer helemaal beter ben… Oef dat gaat nog een hele opgave worden, mijn ratio neemt het weer over: “het is echt beter als je helemaal goed uitziekt dan ben je ten miste weer die leuke fitte juf”. En ja daar heeft mijn ratio helemaal gelijk in!

Hoe zit dat eigenlijk met jullie? Vinden jullie het ook zo lastig om ziek te zijn?

Related posts:

1 Comment

 1. 33Karine
  16 mei 2017

  I must say it was hard to find your page in google.
  You write interesting articles but you should rank your page higher in search
  engines. If you don’t know how to do it search
  on youtube: how to rank a website Marcel’s way

  Reply

Leave a Reply