Friemelkubus

Geplaatst door op mei 15, 2017 in Materiaal | 80 Comments
Friemelkubus

Friemel met de friemelkubus

Prijs: € 9,95
Koop ‘m

Winactie! Ik mag 3x een friemelkubus weggeven. Laat weten waarom jij een friemelkubus zou willen winnen. De winnaars maak ik woensdag 24 mei bekend!

Wat is een friemelkubus

Als ik de friemelkubus uit het doosje haal zie ik dat ik een kubus van ongeveer 5 x 5 centimeter in m’n hand heb.

De kubus heeft 6 verschillende vlakken:

 • Klikken: wanneer je klikt gebruik je de schakelaar die op de kubus zit. Maar je kunt ook klikken op de vijf knopjes die erop zitten.
 • Glijden: er zit een glad vlak op de kubus waar je over heen kunt gaan met je vingers.
 • Draai: het draaien gebeurt door middel van een schijfje wat je ronddraait.
 • Flip: als je flipt dan draai je de kubus. Of je maakt gebruik van het knopje dat bovenop zit.
 • Adem
 • Rol: dit is een balletje en zijn 3 radartjes die je kunt rollen.

Deze vlakken samen geven kinderen/volwassene de mogelijkheid om te friemelen.

Wat kun je ermee in de klas?

 

 

 

 

 

 

 

We kennen de kinderen in de klas allemaal wel die overal aan prutsen. Bewegen met hun benen of spelen met pennen of potloden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat friemelen bijdraagt aan een hoger concentratievermogen, hogere creativiteit, lager stressgehalte en een snellere stofwisseling. Ook komt uit datzelfde onderzoek naar voren dat door te friemelen worden je hersenen beloond door zenuwen in je vingertoppen. Dit maakt dat je beter in staat bent om je te focussen om je hoofdactiviteit. Dit lijkt mij meer dan voldoende rede om de friemelkubus in de klas te gaan gebruiken.

Natuurlijk heb ik ook aan de kinderen gevraagd wat zij er van vinden. Een van de leerlingen gaf aan dat ze nu beter kon luisteren. Een andere leerling vertelde mij dat ze nu niet meer op haar pen kauwde. En weer een andere leerling gaf mij aan dat hij het een fijn gevoel vond geven in zijn vingers.

Ook merk ik als leerkracht dat een aantal kinderen er baad bij hebben om de kubussen te gebruiken. Ik vind het als leerkracht positief dat kinderen dit zelf aangeven.

Mijn Mening

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind de friemelkubus prettig in de hand liggen. Ook de functies die de friemelkubus heeft vind ik prettig. Sommige knopjes op de friemelkubus maken geluid en andere niet. Ik stoor me er niet echt aan. Ook in de klas merk ik dat het niet echt voor overlast zorg.

De friemelkubus heb ik aan een paar leerlingen gegeven. Ik merk dat als ik de friemelkubus aan leerlingen geef dat ze tijdens een uitleg of kring meer geconcentreerd zijn.

Ook merk ik dat  kinderen die de kubus gebruiken niet meer in schriften tekenen of kauwen op potloden/pennen. Dat de kubus een klein beetje geluid maakt neem ik dan voor lief.

Neem ook nog mee dat de kinderen de friemelkubus als iets positiefs ervaren. Ze geven stuk voor stuk aan dat ze het prettig vinden om de friemelkubus op hun tafel te hebben liggen terwijl ze aan het werken zijn. Dan kunnen ze ‘m pakken wanneer ze ‘m nodig hebben.

Kortom ik vind de kubus een aanrader om in de klas te hebben liggen voor de kinderen.

Related posts:

80 Comments

 1. Inge
  15 mei 2017

  Ik zou zo’n friemelkubus graag aan mijn nichtje willen geven, die veel moeite heeft met stilzitten in haar klas vol slimmeriken. Hopelijk kan deze friemelaar zich dan beter concentreren en makkelijker mee komen met de anderen.

  Reply
 2. Lynn Vervaeke
  16 mei 2017

  Ik zou zo’n friemelkubus zeker kunnen gebruiken in mijn klasje, waar een aantal kindjes het zo moeilijk hebben om zich te concentreren. Ook al doen ze hier echt hun best voor, vaak is het sterker dan henzelf. Misschien brengt zo’n friemelkubus voor hen de nodige rust waar ze naar op zoek zijn 🙂

  Reply
 3. Astrid
  17 mei 2017

  Ik gebruik reeds tangles in mijn klas, maar die trekken ze snel in stukjes. Een friemelkubus zou een goede afwisseling of vervanging zijn.

  Reply
 4. Jasmijn ter maat
  18 mei 2017

  Geweldig😍

  Reply
 5. Paula Prevoo
  18 mei 2017

  Ik zou heel graag de friemelkubus uit willen proberen in mijn klas met kinderen met een meervoudige beperking. Ten gevolge van hun ziektebeeld is het voor onze leerlingen extra moeilijk om zich te concentreren en zijn we voortdurend op zoek naar manieren om de kinderen hierbij te helpen. Zo hebben we o.a. tangles uitgeprobeerd, helaas niet zo’n succes omdat deze heel snel los gaan en de kinderen ze zelf niet meer in elkaar kunnen zetten. Hopelijk helpt de friemelkubus beter om de concentratie wat langer vol te houden!

  Reply
 6. Belinda
  18 mei 2017

  Ik kan wel een paar friemelaars bedenken die dit vast prettig vinden!

  Reply
 7. Evy
  18 mei 2017

  Deze friemelkubus zou een uitkomst zijn voor mijn zoon. Hij heeft moeite met concentratie en stilzitten en stopt werkelijk alles in zijn mond. Na de zomervakantie zal hij vanwege zijn leeftijd moeten starten in groep 3, maar er zijn twijfels vanwege zijn motorische onrust… Zo’n friemekubus klinkt me als muziek in de oren;)

  Reply
 8. Esther
  18 mei 2017

  Ik zou graag zo’n kubusje in mijn motoriekkist hebben om alle kinderen ermee te laten experimenteren. Voelen wat het voor ze doet en soms inzetten voor de kinderen die er baat bij hebben.

  Reply
 9. Marjolein
  18 mei 2017

  Ik zou de friemel kubus graag willen uitproberen in mijn klas in het speciaal onderwijs. Tot nu toe heb ik nog geen geschikt materiaal gevonden voor 2 leerlingen. Ik ben heel benieuwd of de kubus aan zal slaan voor ze.

  Reply
 10. Jet
  18 mei 2017

  Ik zag dit onderwerp voorbij komen op Facebook en dacht meteen: Dat is echt wat voor in mijn klas!
  Werk in een groep 2/3 in het sbo waar bijna alle kinderen moeite hebben met concentratie. Het lijkt me zinvol voor de kinderen die actief aanwezig zijn zullen we maar zeggen maar ook juist voor de stille, afwezige en dromerige kids lijkt me dit een super ding! Zodat ze meer actief mee kunnen doen en beter betrokken zijn bij de activiteit.

  Reply
 11. Irma
  18 mei 2017

  Wat een geweldig ding! Naast dat de kinderen deze tijdens lestijd enorm zouden waarderen weet ik bijna zeker dat ik er zelf ook veelvuldig mee zou spelen.

  Nu moeten mijn pennen afzien maar dit lijkt me zeker niet alleen voor de kinderen heerlijk!

  Reply
 12. Katrien
  18 mei 2017

  Er is een kleuter bij ons in de kring die het echt heel moeilijk heeft om even in de kring te zitten. Momenteel kiest ze een rustige hoek en mist ze soms de kring momenten. Daarmee kan een kring momenten met haar mss wel eens mogelijk worden? En anders kan de gevoelenshoek zeker zo’n friemelkubus gebruiken 😊

  Reply
 13. Ingrid
  18 mei 2017

  Tegemoet komen aan de bewegingsdrang van een kind, niet afremmen maar reguleren.
  Passend onderwijs ten voeten uit…
  Mijn ‘ADHD-ertje’, mijn meisje met het syndroom van Down, mijn gespannen jongetje…wat gun ik ze zo’n friemelkubus😃

  Reply
 14. Stefanie
  18 mei 2017

  Heel graag zou ik deze winnen voor mijn zoon van bijna 6. Denk dat de kubus wel kan bijdragen aan de motorische onrust!

  Reply
 15. Gea
  18 mei 2017

  Voor onze 13 jarige zoon; iedere vakantie gaan we om nieuwe gum en pennen..

  Reply
 16. Anita
  18 mei 2017

  Ik zou er graag 1 krijgen om uit te delen op een moment waarop een kind wel even aan friemelen toe is. Bijvoorbeeld als hij of zij iets heel moeilijks moet doen, of echt even zelfstandig moet werken, of die ene bladzijde wel goed aan 1 stuk te gaan lezen. Voor die blije lach en de diepe tevreden zucht, daar zou ik hem voor willen krijgen!😊

  Reply
 17. Inge
  18 mei 2017

  Ik zou er graag een willen voor de kinderen uit mijn klas die heel graag friemelen. Ze zijn inmiddels uitgekeken op het materiaal dat er nu is, dus dit zou heel welkom zijn.

  Reply
 18. Ann Wilems
  18 mei 2017

  Aanstaande maandag start er een nieuw kindje in de klas. Een vluchtelingetje uit Syrië die 2 weken in België is. De kubus zou me kunnen helpen om een eerste contact te maken en vooral om hem rust te bieden wanneer hij stress ervaart…hij heeft een hele weg afgelegd en draagt een hele bagage mee…. elk klein middeltje helpt!!

  Reply
 19. Petra Leijtens
  18 mei 2017

  Heel graag voor een kind bij mij in de groep. Heeft een hoog IQ, 115, maar een verwerkings IQ van 85. Erg onrustig, kan zich moeilijk concentreren waardoor ze opdrachten die ze eigenlijk makkelijk kan, niet kan uitvoeren doordat het langs haar heen gaat. Misschien dat de kubus haar rust geeft, zodat ze zich beter op de opdracht kan concentreren.

  Reply
 20. Leine Flamme
  18 mei 2017

  Mijn 11-jarige dochter heeft enorm veel onrust en concentratiemoeilijkheden. Ze heeft naast o.a. nagelbijten last van trichotillomanie en wil dolgraag iets vinden dat haar friemeldwang helpt te controleren met iets wat niet zo opvalt. Deze kubus is dus perfect!

  Reply
 21. Saskia
  18 mei 2017

  De spanningsboog van mijn zoontje is nog te kort voor in de klas. Ik denk dat dit voor hem best een mooie oplossing zou kunnen zijn. Dat zou ik dan ook graag willen uitproberen. Vandaar dat ik graag mee doe met deze winactie.

  Reply
 22. Sonja
  18 mei 2017

  Mijn kleine friebel zoon van bijna 7 zit altijd maar aan zijn labeltje aan de binnenkant van z’n tshirt te friemelen, loopt op zijn tenen en moeite met concentratie! Ben zoooo benieuwd of zo’n kubusje voor hem iets kan betekenen!

  Reply
 23. cathy seghers
  19 mei 2017

  Ik ben reuzebenieuwd om dit eens uit te proberen in de kleuterklas, ziet er heel interessant uit, het stilzitten voor sommige kleuters is echt een groot probleem, in plaats van te wiebelen en de andere kleuters te storen, zou dit wel een positief effect kunnen hebben! Dit zou wel veel kunnen betekenen! Go Go Go

  Reply
 24. Maartje
  19 mei 2017

  Wauw dit zou ideaal zijn voor Eleandro 😀😀….ik doe graag mee ☺

  Reply
 25. jose
  19 mei 2017

  Daar ik gelukkig in de liefde ben en ik bijna nooit iets win. Heb ik de kubus maar besteld,
  Juf In ge had via twitter ook een winactie.

  Op 21 april heb ik een kubus besteld en betaald. Levertijd 2 tot 4 weken. Ik heb nog niets binnen. Dus ik neem aan dat er een lange levertijd op zit.

  Reply
 26. Wendy Paulissen
  19 mei 2017

  Ik wil m graag zelf eens uitproberen, zodat ik weet hoe en wat en waarom dit een optie zou zijn voor die heerlijke wiebels in mijn groep.

  Reply
 27. Joyce
  19 mei 2017

  Dit zou ik heel graag willen winnen voor een kind in mijn klas. We zijn erg zoekende wat past voor hem om prikkels te verwerken. De friemelkubus zouden we heel graag willen proberen.

  Reply
 28. Linda Raaijmakers
  19 mei 2017

  Omdat ons tweelingzoontje Lucas altijd met z’n handen zit te friemelen en ik er eigenlijk de kriebels van krijg. Maar hiermee zou ik weer geen moeite hebben dus hij blij, ik blij 😀

  Reply
 29. Miekske Dingens
  19 mei 2017

  Hi! Heel benieuwd naar dit friemelding 🙂 hihi, zelf geen spinners ofzo in huis, maar wel benieuwd naar deze Friemelkubus! Hopen voor onze zoon!

  Reply
 30. Annet
  19 mei 2017

  Ik ben heel nieuwsgierig. Voor in mijn klas, maar ik wil hem eerst laten uitproberen door de grootste friemel die ik ken. De zoon van lieve vrienden. Zij hebben al van alles geprobeerd, maar zijn handen (en tanden 😉 ) zijn nooit stil. Wellicht dat dit de tanden in slippers, kapot gepeuterde bank enz stopt.

  Reply
 31. Desiree
  19 mei 2017

  Ik zou zo’n friemelkubus wel willen proberen. Heb een aantal kids in de groep die vaak zitten te friemelen of boek in hun mond stoppen. Ben benieuwd of ze dan iets rustig luisteren

  Reply
 32. Nicky
  19 mei 2017

  Ik heb deze week voor het eerst deze kubus bij een kind uit mijn klas gezien. Briljant! Heb nog een kind in de klas die zich door financiele omstandigheden dit niet kan veroorloven maar waarvoor het meer dan welkom is!!!

  Reply
 33. Yvomne
  19 mei 2017

  Haha te gek. Dan zou ik de kids kunnen verrassen met een friemelkubus .. aangezien ze allemaal ren friemelsldraaier oftewel fidget spinner hebben.

  Reply
 34. Marieke
  19 mei 2017

  Dat is net wat voor in onze groep 3. Er zijn een aantal leerlingen die ik dit zo ontzettend gun!

  Reply
 35. Linda
  19 mei 2017

  Omdat ik erg veel friemelaars in mijn groep 4 heb! Momenteel volg ik de minor KLM (Kind Leren en Media) en ik zie al meteen ook leuke leerdoelen die de 21eeuwse vaardigheden van de leerlingen stimuleert in deze friemelkubus! Duimen dus!!🍀🍀🍀🍀

  Reply
 36. Liesbeth
  19 mei 2017

  Heel gaaf voor in de klas! Ik heb dit schooljaar ook in de klas een aantal kids die veel friemelen…. Deze kubus lijkt mij ideaal voor in mijn groep! Nu duimen dat ik win

  Reply
 37. Anke
  19 mei 2017

  Ik ben nu een PABO-student die aan het afstuderen is. Ik zou graag deze friemelkubus willen hebben om te kunnen gebruiken in mijn nieuwe (hopelijk eigen) klassen. Ik heb mijn LIO gelopen in een hele beweeglijke klas, waar ze tangles, spinners, wiebelkussens en echt van alles hadden en ze bleven maar bezig. Dit zou nog een manier kunnen zijn om de Kids hun concentratie te kunnen vergoten, zonder dat je er als leerkracht extra veel tijd aan hoeft te besteden. Dit is zo’n must have dingetje ..helemaal voor een beginnende leerkracht. Dus ik duim nu, dat ik dit als een soort van afstudeercadeautje/ hulpmiddel in mijn nieuwe klas kan winnen😊

  Reply
 38. Peggy de Jong
  19 mei 2017

  Ik zou zo een aantal kinderen weten in mijn klas die deze friemelkubus goed zouden kunnen gebruiken. Maar ik wil hem toch graag voor mijn eigen zoontje winnen. Hij kan hem heel goed gebruiken en vindt het waarschijnlijk ook erg leuk om te ontdekken hoe het allemaal werkt. Zijn juf zal hier ook blij mee zijn, want misschien kan hij zo wat beter op zijn stoel blijven zitten en zich concentreren! Duimen dus maar 🍀🍀🍀 Hij zou hem echt te gek vinden, want nergens zijn knopjes (en van die friemeldingen) veilig 😉

  Reply
 39. Marita Cuypers
  20 mei 2017

  Ik denk dat dit zeker effect gaat hebben bij mijn kleinzoon.

  Reply
 40. Carolien Van Noten
  20 mei 2017

  Ik zou zo’n friemelkubus aan mijn zoontj van 8 willen geven. Hij bijt vooral op zijn ritssluiting of op zijn trui. Vooral tijdens huiswerktijd heeft hij hier last van. Ook ken ik een vriendje van hem die met zo’n kubus baat zou hebben.

  Reply
 41. Marjolijn
  21 mei 2017

  Ik zou hem graag hebben voor mijn zoontje. Hij is erg onrustig in de klas, waardoor hij ook andere kinderen stoort. Ook wil hij altijd overal aanzitten en is hij snel afgeleid. Het zou fijn zijn als dit zou werken en hij weer hele dagen naar school zou kunnen.

  Reply
 42. Chantal de Goede
  21 mei 2017

  Wauw hele toffe winactie! Zou geweldig zijn voor bij ons in de kinderfysio praktijk, daar behandelen we veel kindjes die moeite hebben met concentratie!

  Reply
 43. liesbeth
  21 mei 2017

  Ik zou de kubus graag willen uitproberen in mijn klas. Er zitten kinderen in die hem nodig hebben. Ik heb al een aantal dingen uitgeprobeerd en mijn hoop is nu op deze kubus gevestigd.
  Dus ik zou heel graag zo’n kubus winnen 🙂

  Reply
 44. Esther
  21 mei 2017

  Het is mijn eerste jaar met een eigen klas. Ik ben steeds aan het testen wat nou het beste werkt bij de onrustige kinderen. Tot nu toe nog geen goede oplossing gevonden. Hopelijk is dit de oplossing.

  Reply
 45. Wilma van Veen
  21 mei 2017

  Wat een geweldige actie. Zou ,net zoals iedereen voor me, graag in aanmerking komen voor zo’n schitterende friemelkubus. In mijn groep zitten ook een aantal kinderen die moeite hebben met hun concentratie. Ik werk al met kneedballen en elastiek om de tafelpoten maar dit zou zeker een geweldig extra hulpmiddel zijn.

  Reply
 46. Ineke
  22 mei 2017

  Zou bijzonder graag zo’n kubusje willen hebben voor een jongetje uit mijn klas. Hij heeft voortdurend iets in zijn handen en mond. Heeft al vele potloden en ook gummen weggeknaagd, en zelfs in zijn etui zitten gaten.
  De trangle die ik hem gaf is in stukken en gedeeltelijk weg.
  Nu heb ik hem op cesar om te kijken wat hij nodig heeft!!
  Wat zal het een verrassing zijn voor iedereen als blijkt dat dit kubusje een goede uitwwrking op hem heeft.

  Reply
 47. Keke
  22 mei 2017

  Naast dat het hopelijk Echt werkt , denk ik dat Meint erg blij zou worden van t idee dat zo’n leuk ding hem gaat helpen te concentreren.
  Wij doen graag mee.

  Reply
 48. Sjoukje
  22 mei 2017

  Deze friemelkubus past prima thuis in het rust/lees/snoezelhoekje wat ik in mijn kleuterklas heb gemaakt!

  Reply
 49. Cora
  22 mei 2017

  Voor mijn hooggevoelige dochter. Omdat hoofdtelefoons, wiebelkusen, studiebuddy, planningen, enz. allemaal niet helpen te focussen. Ze friemelt nu met alles dat voorhanden is. Aangezien dat om de minuut iets anders is, zou een friemelkubus ideaal zijn!

  Reply
 50. Harriët Woertink
  22 mei 2017

  Wil m graag winnen voor mijn dochter met afd.

  Reply
  • Harriët Woertink
   29 mei 2017

   Mijn dochter heeft ADD

   Reply
  • Harriët Woertink
   29 mei 2017

   Mijn dochter heeft ADD.
   Daarom wil ik zo’n friemelkubus voor haar winnen.

   Reply
 51. Annegje
  22 mei 2017

  Oooh zou zo fijn zijn voor mijn zoon! Tangle helpt niet, hij kluift nu, letterlijk, zijn vingertoppen af… draagt daarom handschoenen overdag en ook in bed handschoentjes aan. Anders gaat hij door met velletjes trekken en nageltjes kluiven tot bloedens toe. Heel sneu. Misschien helpt een kubus zijn friemel dwang, en kan hij, al is het maar eventjes, zonder handschoenen! Dat is prettig, zeker nu met het warme weer….

  Reply
 52. Anne
  23 mei 2017

  Ik zou de kubus willen geven aan de kleinzoon van mijn gastouder. Hij heeft ontzettend veel moeite met stil zitten en met zijn concentratie. Het zou, denk ik, voor hem een zetje zijn zodat ook hij ‘normaal’ kan doen in de klas. Dat hij niet kan stil zitten en vaak n aparte behandeling krijgt van de juf (zoals een extra waarschuwing of een time-out) is iets waar hij mee wordt gepest. Laten we hopen dat het hierdoor beter gaat!

  Reply
 53. Bas Voet
  23 mei 2017

  Mijn zoontje is net zo’n friemelaar als zijn vader, dus wij kunnen zo’n friemelkubusje goed gebruiken 😉

  Reply
 54. Anne
  23 mei 2017

  Wat zou ik graag deze kubus in mijn NT2-klas willen gebruiken. Er zitten zeker 5 kinderen met forse gedragsproblemen in mijn klas, en er is grote taalachterstand. Wellicht helpt de kubus bij het beter concentreren en kunnen we ook een beloningssysteem bedenken voor het delen van de kubus.

  Reply
 55. Susan
  23 mei 2017

  Ik zou deze graag willen winnen voor mijn zoontje van 7. Uit de speltherapie die hij volgt blijkt dat hij zich (vooral in de klas) moeilijk kan concentreren. Ook de juffen merken op dat hij vaak wiebelt en snel afgeleid is. Ik ben dus heel benieuwd of de friemelkubus hem meer rust kan geven in de klas!

  Reply
 56. Rebeca Domingo
  23 mei 2017

  Voor mijn zoon Charlie van 4 jaar… Die zo’n moeite heeft met alle prikkels om hem heen en ik gehoord heb dat een friemelkubus hem kan helpen te concentreren.
  Dat zou het op school wellicht ook een stukje relaxter maken voor zowel hem, als de juf 🙂

  Reply
 57. Esther
  23 mei 2017

  Zo fijn, klein onopvallend, past in de broekzak. lekker onopvallend. En bied meer mogelijkheden door de verschillende tactiele vormen. Leuk om te ontdekken en waar ligt dan de voorkeur? Mijn kleuters friemelen vooral aan elkaar; aan de lange haren, zelfs aan elkaars oren. Super lief, maar een kubus geeft wat meer rust voor de kinderen die niet van het gefriemel houden.

  Reply
 58. Dorine
  23 mei 2017

  Ik werk als begeleidster in het onderwijs bij verschillende problematieken zoals ASS, DCD, ADHD,…. Zelf heb ik een pluszoontje met ASS en concentratieproblemen. Het zou zalig zijn om de friemelkubus te kunnen uittesten bij mijn leerlingen en mijn pluskindje.

  Reply
 59. Henry
  23 mei 2017

  Ik zou graag een friemelkubus willen voor een leerling in mijn klas. Deze leerling zou er bij gebaat zijn. Hij kan zich heel slecht concentreren en moet bewegen om zijn hersenen te activeren.

  Reply
 60. Femke
  23 mei 2017

  Ik zou deze kubus voor mijn dochtertje willen winnen. Ze heeft een concentratie probleem en is nu blij met haar spinner, maar ik ben benieuwd of dit beter werkt. Op school mag de spinner nu nog wel maar ik vraag me af voor hoelang? Dan mag hopelijk de kubus wel…..

  Reply
 61. Rieneke de Raaff
  23 mei 2017

  Ik zou de wriemelkubus graag willen winnen voor mijn zoon Finn van 6. Hij is net gediagnosticeerd met ADHD en heeft hier zelf echt last van in de klas!

  Reply
 62. roeline
  23 mei 2017

  Wil er graag een uit proberen met mijn leerlingen die wat extra’s nodig hebben om zich te kunnen focussen

  Reply
 63. Marlein
  23 mei 2017

  Mijn zoontjes zijn beide hooggevoelig en kunnen zich niet lang ergens op concentreren. De oudste friemelt altijd overal aan. Een friemelkubus zou hem misschien wel kunnen helpen met focussen!

  Reply
 64. Judith
  23 mei 2017

  Ik zou heel graag een friemelkubus willen winnen voor mijn klas kleuters in mijn zorg/onderwijs klas. Veel kinderen met concentratieproblemen voortkomend uit verschillende stoornissen. Ik denk dat de kids erg blij ermee zijn om eens met wat anders in hun handen te zitten dan een stukje klei..

  Reply
 65. catheleyne
  23 mei 2017

  ik zou hem geven aan een van mijn kinderen. ik heb er 3 en alle 3 hebben ze een afkorting (pdd-nos met add, adhd met korte termijn geheugen probleem, odd) alle 3 friemelen ze graag dus… het zou heel erg goed uitkomen.

  Reply
 66. Manon
  23 mei 2017

  Voor mijn wiebelaar en friemelaar die na de zomer naar groep 3 gaat. Friemelkubus gaat hem vast helpen bij zijn concentratie.

  Reply
 67. Sacha
  24 mei 2017

  Nu op zijn school de fidget spinners verboden zijn voor alle kinderen, zou de zoon van mijn vriendin, met hoog ADHD gehalte, hier weer mee uit de voeten kunnen.
  Ik zou het hem zó gunnen!

  Reply
 68. Ronald
  24 mei 2017

  Ik zou hem we willen hebben om te laten zien tijdens mijn trainingen. Ik geef trainingen in weerbaarheid, focussen en concentratie. Wellicht vinden sommige deelnemers dit fijn om in de groep te gebruiken! Leuk en uniek naast alle spinners 😉

  Reply
 69. Kiki
  24 mei 2017

  Gezien ik het hele jaar al van mijn zoontje zijn juf hoor dat mijn zoontje niet kan stoppen met friemelen, zou deze kubus perfect voor hem zijn. Ditt stond laatst alweer bij zijn notities “Speelt altijd met dingen, gum, papiertjes. Tekent graag met pen en papiertje. Kan alles gebruiken wat hij vindt. Van stift tot een touwtje. Dit kost hem concentratie. Zelfs tijdens de instructie bij de rekentoets is hij afgeleid en gaat spelen. Het touwtje, gummetje enz haalt hij vaak uit zijn broekzak of laatje.
  Zijn tempo is daarom laag “

  Reply
 70. Jantien
  24 mei 2017

  Mijn zoon friemelt al vanaf zn geboorte. Lastig in een klas waar je stil moet zitten. Zelfde gedrag zie ik bij kids in m’n klas. Geweldig als ik de kubus kan inzetten om aan prikkels tegemoet te komen als ze echt even niet mogen stuiteren!

  Reply
 71. Anja
  24 mei 2017

  Omdat ik een kindjes heb dat zijn eigen wondjes constant weer openkrabt om toch ergens aan te kunnen krabben, frunniken,…

  Reply
 72. jacoline
  24 mei 2017

  Ik zou er graag 1 willen hebben voor mijn dochter(s) de een is druk, de ander erg gespannen. Ook zie ik al een paar kinderen in de klas voor me bij wie ik hem wil uitproberen (ook in de nieuwe groep voor volgend schooljaar zie ik al kinderen die ik hier blij mee kan maken….. en zelf dus ook gelukkiger wordt omdat dit heel wat confrontaties uit de weg zal gaan. Meer focus zonder dat dit steeds gezegd hoeft te worden goed voor zelfbeeld en de sfeer)

  Reply
 73. Sanne
  24 mei 2017

  Ik zou ‘m graag voor mijn klas winnen! Er zijn genoeg friemelaars die dit kunnen gebruiken.

  Reply
 74. Jasper
  24 mei 2017

  Ik zou hem wel willen winnen voor m’n zoon. Hij prutst nu regelmatig aan alles wat los en vast zit. Mogelijk kan dit hem helpen!

  Reply
 75. Esther
  24 mei 2017

  Perfect voor onze adhd dochter. Ze heeft al zo’n spinner, maar die doet niet wat we gehoopt hadden. Daar kan je nl. Niet echt mee friemelen, alleen draaien. Die kubus lijkt genoeg functies te hebben. 😊

  Reply
 76. Judith
  25 mei 2017

  Ik zou er graag een voor onze dochter van 4 hebben. Ze zit vaak met haar handen in haar mond en aan velletjes te peuteren, soms tot bloedens toe.
  Door de friemelen met de kubus, houdt ze daar wellicht mee op.

  Reply
 77. Annemiek Visser
  25 mei 2017

  Ik zou deze aan mijn zoontje van bijna 4 willen geven voor op het kinderdagcentrum. Hij blijft daar eten maar is vaak als eerste klaar. Hij vindt stilzitten niet makkelijk. Ze geven hem een ook al een tangel maar misschien werkt zo’n kubus ook heel goed.

  Reply
 78. Jolanda p
  25 mei 2017

  Onze zoon heeft HSP en is hoog stimulatief .
  Hierdoor heeft hij moeite met concentratie .
  Normaal gaat hij in de klas rondlopen en dan hebben de andere kindjes last van hem .
  Door deze friemeldoos kan hij even zijn concentratie herpakken en gaat hij niet door de klas heen lopen !!!!!

  Reply

Leave a Reply