Flying Kiwi’s

Geplaatst door op jul 2, 2017 in Spelletjes | Geen reacties
Flying Kiwi’s

Schiet vier kiwi’s in een vierkant!

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 19,95
Aantal personen: 2 – 4

Het Spel

Als je het spel start kiest elke speler een kleur. Elke speler krijgt tien kiwi’s in die kleur. Ook krijg je een bijpassende schans.

Het doel van het spel is om een vierkant te maken met jouw kleur kiwi’s in de fruitkist. Waar in de fruitkist je dit vierkant maakt, maakt niet uit. Als het je gelukt is om een vierkant te maken met jouw kleur dan roep je: “flying kiwi’s”! Je hebt dan automatisch gewonnen.

Wanneer alle kiwi’s op zijn en er geen vierkant gevormd is door een van de spelers, dan haal je alle kiwi’s die niet in een vakje liggen van het spelbord. Alle kiwi’s die wel in de fruitkist liggen haal en waarbij jouw kleur bovenop ligt verzamel je. Elke speler verzameld dus zijn eigen kiwi’s waar zijn/haar kleur bovenop ligt. De gene met de meeste kiwi’s heeft dan gewonnen!

Tips voor in de Klas

Het schieten van de kiwi’s vonden de kinderen in het begin best heel lastig. Het is daarom aan te raden om dit eerst een aantal keer te oefenen. Wanneer kinderen dit goed in de vingers hebben kunnen ze het spel gaan spelen.

Het is belangrijk dat je de spelregels goed uitlegt. Dus dat het ’t doel is dat je een vierkant maakt van jouw kleur kiwi’s. Leg ook dat dat elke speler steeds een kiwi per keer mag schieten.

Mijn Mening

Het spel zorgde toen ik het introduceerde in de klas voor wat hillariteit! Want mocht je echt schieten tijdens het spel? Ook lukte het niet meteen om de kiwi’s er goed in te schieten. Maar toen ze even wat geoefend hadden bleek dat het al heel aardig ging met het schieten van de kiwi’s.

Het spel heeft geen moeilijke spelregels. En wordt al snel door kinderen begrepen. Het fijne aan dit spel vind ik ook dat het niet zo lang duurt. Ook kun je het spel in je eentje spelen. Je kunt dan alleen maar oefenen. Maar dat maakt voor veel kinderen niets uit merkte ik.

Het spel duurt niet zo lang. En kan dus makkelijk in een verloren moment worden gespeeld. Een echte aanrader om in de klas of thuis te hebben!

 

Related posts:

Leave a Reply