Eduapp – Apps Zoeken Vinden Delen

Geplaatst door op mrt 23, 2014 in Websites | Geen reacties
  • zoeken
  • team
  • startscherm
  • de zee
  • begin

Eduapp is een website waar je educatieve apps kunt vinden. Je kunt zoeken op vakgebied, leeftijd en zelfs specifiek op leergebied. Ook vind je lesideeën bij verschillende apps hoe je ze het beste kunt inzetten. Binnen Eduapp kun je lijsten maken waarin je de apps kunt rangschikken.
Verder kun je mensen volgen. Dit houd in dat je mensen kiest die jij interessant vindt. Als zij een lijst maken krijg je hier een melding van op Eduapp.
Om met Eduapp aan de slag te gaan moet je eerst een account aanmaken door je aan te melden. Een basis account is gratis. Maar wil je meer dan kun je een pro-account nemen waarvoor je moet betalen. (Ik ga er vanaf nu vanuit dat je een account hebt)

Aan de slag

Als ik ben aangemeld bij Eduapp kom ik in mijn startscherm terecht. Ook wel dashboard genoemd. Ik kan hier zien of er nieuwe mensen zijn die mij volgen, wat de mensen gedaan hebben die ik volg. Verder kan ik zoeken naar apps, lesideeën, personen en scholen. Of juist ontdekken van apps, lesideeën, lijsten en personen. Waarbij je bij ontdekken kan vinden wat er nou trending is op dat moment. Of in een pro-account welke
apps, lesideeën, lijsten of personen relevant zijn voor jou als persoon. Als laatste is er de optie maken. Hier kan ik zelf lijsten maken of juist lesideeën zoeken.
Nu zie ik je al denken leuk die opties maar ik wil iets vinden voor in mijn kleuterklas! Daar ga ik je nu mee helpen.

Ik kies nu voor de optie ‘zoeken’, en dan ‘apps’. Vervolgens kies ik bij sector ‘primair onderwijs’. En bij groepen/klassen kies ik voor 1-2. Automatisch komt er dan een hele lijst met allemaal apps die zinvol zijn voor groep 1 en 2. Bij apps kan ik ook nog het vakgebied specificeren. En met een pro-account heb ik ook nog de mogelijkheid om op leergebied nog verder te specificeren. Ik kan in de linkerbalk ook nog kijken naar lesideeën, personen en scholen die voor groep 1-2 iets hebben.

Eduapp is een website waar je educatieve apps kunt vinden. Je kunt zoeken op vakgebied, leeftijd en zelfs specifiek op leergebied. Ook vind je lesideeën bij verschillende apps hoe je ze het beste kunt inzetten. Binnen Eduapp kun je lijsten maken waarin je de apps kunt rangschikken.
Verder kun je mensen volgen. Dit houd in dat je mensen kiest die jij interessant vindt. Als zij een lijst maken krijg je hier een melding van op Eduapp.
Om met Eduapp aan de slag te gaan moet je eerst een account aanmaken door je aan te melden. Een basis account is gratis. Maar wil je meer dan kun je een pro-account nemen waarvoor je moet betalen. (Ik ga er vanaf nu vanuit dat je een account hebt)

Even een voorbeeldje…

We gaan in de klas werken aan het thema zomer. Nu ga ik een woordenschatles geven over het strand. Ik ga op Eduapp kijken of er een app is die over woordenschat gaat en die met het strand te maken heeft.
Ik ga naar het zoekscherm toe. Daar voor ik bij groepen/klassen 1-2 in. Bij vak kies ik voor taal. En bij leergebied mondeling onderwijs.
Ik krijg meteen een overzicht te zien waarin ik zie dat er een app is die heet; ‘Juf Jannie – de zee- woordjes leren’.
Ik klik op de app en krijg een overzicht. Ik krijg nu een overzicht wat de app kost, een korte beschrijving. Ik zie in welke lijsten de app voorkomt. En belangrijk voor kleuterleerkrachten die de app willen gaan inzetten ik zie dat er al twee lesideeën met deze app zijn gemaakt! Deze kan ik wellicht gebruiken in mijn eigen lessen.

Eduapp voor je school

Sinds kort is er in Eduapp ook de mogelijkheid om als school op Eduapp te staan. Ik zal hier onder kort uitleggen wat Eduapp voor scholen inhoudt.

Je kunt op de scholenpagina informatie vinden over de school. Maar ook kun je er de lijsten vinden welke door de school zijn gemaakt of de lesideeën. Er is ook een leaderbord. Hier kun je vinden wie er van het team bovenaan staat op basis van het aantal likes op lesideeën en volgens van de afgelopen 60 dagen.
Ook kun je inzien welke teamleden er allemaal werken en dan kun je weer doorklikken naar personen.
Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je opzoek bent naar scholen die ook op Eduapp zitten en die interessante lijsten hebben voor groep 1-2!

Inzet thuis

Eduapp kan natuurlijk ook heel goed thuis worden ingezet. Want ook als ouder kun je je soms afvragen wat nou een interessante app voor jouw kind is. Eduapp bied ook juist ouders (en andere belangstellende!) de mogelijkheid om op het Eduapp platform actief te zijn.

Conclusie

Ik ben als leerkracht heel tevreden over het platform dat Eduapp bied. Het maakt het voor mij echt makkelijker om opzoek te gaan naar apps die ik in kan zetten. Als ik nu opzoek ben naar een app voor een bepaald vakgebied kijk ik eerst op Eduapp. Met enige regelmaat staat er dan ook een opmerking over de app bij van iemand die de app kent. En juist die informatie is voor mij heel waardevol. Want dit is iemand die de app kent en het vanuit zijn/haar ervaring opschrijft. Ook de lesideeën van mijn collega’s zijn leuk om te lezen. Ik krijg er vaak weer nieuwe ideeën van om uit te proberen in de klas!

Related posts:

Leave a Reply