Boek: Help, ik sta voor de klas!

Geplaatst door op aug 21, 2016 in Materiaal | Geen reacties
Boek: Help, ik sta voor de klas!
  • 3D-cover-Help-ik-sta-voor-de-klas-iPad-klein

Een boek vol onderwijs verhalen en tips

Voor: leerkrachten basisonderwijs
Schrijfster: Judith Porcelijn
Illustraties: Laura van de Wiel
Prijs: € 9,95 tot 1 september € 5,95
Koop het boek

Het Boek

Ik lees graag. Toen ik dit boek op twitter tegen kwam dacht ik: “he da’s interessant!”. Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk bevat een stukje over wat Judith heeft meegemaakt in haar onderwijs carrière. Zo is er bijvoorbeeld het huisbezoek bij het meisje waar je niet zo veel mee hebt. Of die o zo mooie kerstboom in de klas, waar juist de ‘buitenlandse kinderen’ erg gecharmeerd van zijn.

Na elk stukje, hoofdstuk is er een stukje met tips hoe je om kunt gaan met dergelijke situaties. Want wat voor tips zijn er nou als je in een van je klassen een lievelingetje hebt? Of met die mondige leerling die haar vader/moeder erbij haalt als de juf niet aardig is geweest? Na elk verhaal zijn het korte tips waar je eigenlijk direct mee aan de slag kunt.

Mijn Mening

Wat een leuk boek om te lezen! De verhaaltjes zijn kort, en voor mij, erg herkenbaar! Ik vind ze echt leuk om te lezen. Na elk verhaaltje komen een paar tips hoe je om kunt gaan met dergelijke situaties. Deze tips vind ik erg prettig geschreven. Ze zijn niet belerend. Ze zijn prettig geschreven. Je merkt dat het geschreven is door iemand die ook uit het onderwijs komt.

Ik vind dit niet alleen een boek voor starters. Ik vind dit ook een boek voor leerkrachten die al langer voor de klas staan. Ik haalde er voor mezelf in ieder geval nog wel een paar nuttige tips uit!

Wat ik je ook kan adviseren is om het boek samen met een collega te lezen. De situaties uit het boek zijn vaak heel herkenbaar in je eigen klas. Praat met je collega over het boek. Hebben jullie iets aan de tips? Zijn de situaties uit het boek herkenbaar? Kun je misschien al een vertaling maken naar je eigen praktijk?

Het fijne aan het boek vind ik dat je met collega’s in gesprek kunt raken over de verhalen uit het boek. En daarna lopende het gesprek de vertaling kunt maken naar je eigen klas.

Ik kan je het boek in ieder geval van harte aanbevelen! De (korte) verhaaltjes in combinatie met de tips zijn erg waardevol.

Winactie

Koop voor 1 september het e-boek voor 5,95 op www.sterkeaap.nl. Dat is de website van Laura & Judith. Daar verschijnen regelmatig boeken en lessen voor leraren. Er staan ook gratis lessen op!

Als je het e-boek “Help ik sta voor de klas” koopt voor 1 september a.s. met de actiecode KLEUTERS dan betaal je slechts € 5,95 voor het boek EN maak je daarnaast kans op gratis deelname aan een workshop bij Sterke School. Iedere tiende aankoop met deze code krijgt een coupon naar keuze voor “Een Sterke Start voor de Klas”, “Invallen met Energie” of “Energizers in de Klas” (gecertificeerd door Registerleraar).

 

Related posts:

Leave a Reply