AppCrayon – Schrijven Met Een Stylus

Geplaatst door op feb 10, 2015 in Materiaal | Geen reacties
AppCrayon – Schrijven Met Een Stylus
  • st01
  • st02
  • stylus01

Schrijven oefenen met een pen op de iPad. Met de AppCrayon kan dit ook!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 7,99
Website waar de stylus te koop is

De Stylus

Bijna alle activiteiten die je op de iPad doet kun je met je vinger doen. Zo ook het naschrijven van patronen. Het leek mij interessant om eens met een stylus te gaan schrijven op de iPad.

Dus ging ik opzoek naar een goede stylus voor kleuters. In mijn zoektocht kwam ik bij de App Crayon een stylus tegen. Deze stylus heeft een doorsnede van ruim een centimeter waardoor de stylus in de hand ligt als een dik krijtje waarmee kleuters wel vaker tekenen. Doordat de stylus bij het schrijfgedeelte een driekantige vorm heeft kun je hiermee goed een juiste pengreep oefenen.

Wat leer je van deze Stylus

Door middel van de stylus, en gerichte instructie van de leerkracht, kun je oefenen met het werken met de juiste pengreep.

Tips voor in de klas

Deze stylus kun je inzetten bij diverse apps. Je kunt voor schrijf apps kiezen. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleuters sowieso met een stylus een app te laten spelen. Vaak moeten ze toch tikken of slepen. Door de stylus te gebruiken en kleuters bewust te maken van de juiste pengreep oefenen ze twee dingen in een klap!

Een aantal apps waarbij je deze Stylus goed kunt gebruiken zijn:

mzl.dcplejpt.175x175-75

Letterschool

Oefen met het schrijven van letters en cijfers. Lees alles over deze app.

Prijs: € 5,99

Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

icoon_dh

Doolhoven

Vind je weg door het doolhof. Lees alles over deze app.

Prijs: € 1,99

Download voor iPad
AppStore

 

gd_icoon

Grid drawing

Teken een patroon na. Lees er meer over.

Prijs: € 1,99

Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Mijn Mening

Ik vind dit een prettige stylus om mijn kleuters mee te oefenen. Want door deze stylus te gebruiken worden kinderen zich ervan bewust hoe ze een potlood vast moeten gaan houden. met een pincetgreep en niet met een vuistgreep. Een Amerikaanse pengreep kunnen kinderen hier niet mee oefenen.

Regelmatig gebruik ik in de klas een stylus om kinderen te motiveren tot de juiste pengreep. Het is weer een keer een andere manier van oefenen van de juiste pengreep. Wat voor kinderen ook leuk is.

 

Related posts:

Leave a Reply